KSA Oostrozebeke is 50 jaar in beweging

De Oostrozebeekse jeugdbewegingen beleven tijden van hoogconjunctuur. De KSA van het centrum mag vijftig kaarsjes uitblazen en dat werd gevierd met een gigantisch feest.

Jong en oud beleefde een onvergetelijk feest. © CLY

Alle oud-leiders uit die periode werden op het feest in Mandelroos uitgenodigd. Ze kwamen van heinde en ver om hun vroegere speelgenoten terug te zien. Er werden 416 oud-leiders en leidsters aangeschreven en daarvan zakten er 212 af naar het jubileumfeest. Vanzelfsprekend werden tijdens het feest sterke nostalgische verhalen opgedist en kampherinneringen opgehaald.

Tijdens het feest werden doorlopend foto’s geprojecteerd uit de oude doos zodat de sfeer er onmiddellijk inzat. Jong en oud verbroederde en maakt nieuwe afspraken voor nieuwe contacten over de grenzen heen. Er leek maar geen einde te komen aan het gezellig walking dinner, want men had elkaar zoveel te vertellen. De meesten hadden het oude KSA-uniform uit de kast gediept en wie er nog in paste, verscheen in uniform op het feest – wat de gebeurtenis wel een heel speciaal cachet gaf. Iedereen, zelfs de vijftigers, voelde zich op slag tien jaar jonger. Er werd gefeest en gedanst tot in de late uurtjes, want iedereen had er ook zin in.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.