KSA en Chiro schrappen alle activiteiten tijdens verlengde herfstvakantie

Activiteiten voor kinderen jonger dan 12 jaar mogen in principe nog plaatsvinden, maar KSA Lo en Chiro Pimpernel uit Vleteren hebben toch beslist om tot en met 15 november alles on hold te zetten.

© KVC

“We hebben besloten om de geplande activiteiten tijdens de verlengde herfstvakantie niet te laten doorgaan”, zegt bondsleider Louis Deschuytter. “Hoewel de overheid toelaat om activiteiten voor -12-jarigen te organiseren, hebben we het gevoel dat het veiliger is om geen activiteiten te geven.”

“De scholen blijven ook twee weken dicht”, gaat Louis Deschuytter verder. “We zijn als lid en als leiding niet immuun voor het virus en nemen daarom deze beslissing voor de veiligheid van ons allen. We zullen voor zowel de -12 als de +12 online alternatieven voorzien voor de geschrapte activiteiten. Op het einde van de verlengde herfstvakantie zullen we de situatie evalueren. Indien het opnieuw veilig genoeg is, zullen we de fysieke activiteiten voor de -12 heropstarten.”

Ook Chiro Pimpernel uit buurgemeente Vleteren gelast alle activiteiten tot en met 15 november af. “Hoewel wij met ons Pimpernel-team jullie kinderen maar al te graag een gezellige Chirozondag willen bezorgen, besloten we unaniem om de activiteiten voor alle leeftijdsgroepen tijdelijk op te schorten”, laat de jeugdbeweging in een brief aan de ouders weten. “We drukken voor de komende twee Chirozondagen de pauzeknop in.” (KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.