Kouterschool in Zwevegem sluit deuren door clusterbesmetting

Deze week blijven de schoolpoorten van de Kouterschool gesloten©Geert Vanhessche
Deze week blijven de schoolpoorten van de Kouterschool gesloten©Geert Vanhessche
Redactie KW

De komende week zal door corona de Kouterschool in Zwevegem gesloten zijn. Vorige week waren de peuter-en kleuterafdeling al dicht, omdat heel wat kinderen en leerkrachten in quarantaine moesten na een hoogrisico-contact.

De situatie werd er de jongste dagen niet beter op. Daarom werd nu beslist om deze week de Kouterschool volledig dicht te houden en in Knokke de peuter- en kleuterafdeling te sluiten. “We volgen de situatie dag per dag op. Vorige week was er een besmetting die heel wat quarantaines bij peuters en kleuters als gevolg had. Ondertussen kwamen er uit de hoogrisico-contacten nog positieve besmettingen in afdeling Kouter bij. In Knokke gaat het vooral om besmettingen onder kleuters en peuters”, zegt onderwijsschepen Isabelle Degezelle (CD&V).

De afgelopen dagen was er veelvuldig overleg met CLB, bedrijfsgeneeskundige dienst IDEWE, de begeleidende artsen, de gemeentelijke preventiedienst, de directie, de kinderopvang en schepen Degezelle. De artsen kwamen tot het besluit dat het op de Kouter om een clusterbesmetting gaat, terwijl het in Knokke gaat om besmettingen van kinderen.

Geen personeel

“De clusterbesmetting in Kouter heeft voor gevolg dat alle personeelsleden, van directie over leerkrachten tot de mensen van de schoonmaak, als hoogrisico-contacten ingeschaald werden en ze dus allen in quarantaine moeten. Gezien we daar geen personeel meer hebben, kunnen we niet anders dan de school te sluiten. In Zwevegem-Knokke kunnen we ons beperken tot het sluiten van de klassen van de kleuters en de peuters. In de lagere afdeling oordeelden de artsen de lessen te laten plaatsvinden en de situatie strikt op te volgen”, aldus de schepen.

In de Vrije Basisschool in Moen, die vorige week de deuren wegens corona moest sluiten is de toestand genormaliseerd en kunnen de lessen opnieuw gewoon doorgaan. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.