Kortrijk Studentenstad gaat op zoek naar De Slimste Campus van Kortrijk

Archiefbeeld - Ook de studenten van Kulak werpen zich ongetwijfeld in de strijd.© AN
Archiefbeeld - Ook de studenten van Kulak werpen zich ongetwijfeld in de strijd.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Kortrijk Studentenstad vzw gaat vanaf 23 februari op zoek naar De Slimste Campus van Kortrijk. De studenten van Howest, KU Leuven Campus Kulak, UGent Campus Kortrijk en VIVES strijden om de eer van hun onderwijsinstelling in een driedelige quiz in samenwerking met Ludiek vzw.

Kortrijk Studentenstad vzw organiseert jaarlijks normaal heel wat activiteiten voor studenten. Denk aan de jaarlijkse Student Welcome, Students on Ice, kajakrace, Midnight Swim,…

“Hoewel de goesting om te organiseren heel groot is, blijven de creatieve breinen dit academiejaar op hun honger zitten. Toch geven ze niet op. Vorig semester werden al enkele online quizzen georganiseerd en werden de studenten aangemoedigd om een marathon te wandelen of lopen in december. Zo legden ze samen meer dan 1.500 km af”, weet schepen van Onderwijs Kelly Detavernier (N-VA).

“De nood naar verbondenheid is groot en daarom werd naar een nieuw concept gezocht dat inspeelt op de onderlinge band tussen studenten van een campus en tegelijk de concurrentie tussen de verschillende campussen aanwakkert. Vanaf dinsdag 23 februari start de zoektocht naar De Slimste Campus van Kortrijk. Hiervoor werd een partner gevonden in Ludiek vzw, de organisatie die tijdens Sinksen in de Wolken 2020 ook al de Kortrijkse hersenmassa’s in beweging zette tijdens de zoektocht naar De Slimste Deelgemeente van Kortrijk”, klinkt het.

Op 23 februari en 2 maart vinden twee voorrondes plaats waar studenten individueel aan kunnen deelnemen. Het wordt een ludiek quizconcept waar kennis minstens even belangrijk is als het correct kunnen inschatten van de medestudenten. Op 9 maart vindt de apotheose plaats tijdens de grote finale waarin vier studenten per campus tegen elkaar strijden om zich minstens voor één jaar De Slimste Campus van Kortrijk te kunnen noemen. De drie quizavonden vinden volledig plaats via Facebook Live op de Facebookpagina van Kortrijk Studentenstad.

“We gaan met volle goesting aan de slag om De Slimste Campus van Kortrijk te organiseren. De meesten onder ons hebben zelf in Kortrijk gestudeerd en weten maar al te goed dat elke campus erop gebrand zal zijn om de trofee mee naar huis te nemen. De studenten mogen zich verwachten aan enkele, hoe kan het ook anders, ludieke quizavonden”, besluit Davy Maes, voorzitter Ludiek vzw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.