Klimaatbendes versieren parkmuur met vijftig velgen

Leerlingen van elf Waregemse basisscholen versierden de muur van de rozentuin in park Casier met vijftig 'groene' fietsvelgen.© DJW
Leerlingen van elf Waregemse basisscholen versierden de muur van de rozentuin in park Casier met vijftig 'groene' fietsvelgen.© DJW
Redactie KW

Leerlingen van elf Waregemse basisscholen versierden woensdag als afsluiter van het project Klimaatbendes in stadspark Casier de muur van de rozentuin met 50 fietsvelgen waarin ze bladertakken hadden gevlochten.

Het project zelf bestond erin dat de leerlingen een schooljaar lang op zoek gingen naar energievreters in hun respectieve scholen. Zo leerden ze wat isoleren betekent en waarvoor CO2 staat.

Het geheel liep over twee schooljaren en is een initiatief van MOS-Vlaanderen waarvan de coördinatie zelf verliep via de provinciale verantwoordelijken. Voor West-Vlaanderen is dat Joke Oosterlijnck. Zij was woensdag present in park Casier om de leerlingen te onthalen en mee te begeleiden in hun laatste opdracht.

Energievreters

“De klimaatbendes van elke deelnemende basisschool waren een dag lang in de weer op vijf verschillende locaties in de stad”, verduidelijkte Joke Oosterlijnck. “Elk werkte in zijn eigen bubbel een activiteit uit: een toneelstukje brengen, uit een escape room geraken, een voedselspel spelen. De plaatsen waar dit gebeurde waren het Boekenplein aan de stadsbibliotheek, het Jeugdeiland aan de lokalen van Chiro Centrum, Biblab nabij het Regenboogpark, het plein van de kunstacademie en de afsluiter in park Casier. Op die laatste locatie hingen ze de velgen op, ook als verwijzing naar het Belgisch Kampioenschap Wielrennen dat de laatste zondag van juni in Waregem wordt gereden.”

De leerlingen die aan de slag gingen met takjes en bladeren waarmee ze de velgen versierden hadden er echt zin in. “De speurtocht naar energievreters in de school was vooral nuttig, omdat we op die manier leerden dat goede isolatie en continue verluchting van de lokalen en de gebouwen geen overbodige luxe is… Integendeel zelfs, het is een noodzaak”, lieten de leerlingen weten die binnen enkele weken aan eindexamens toe zijn. (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten