Kleuterschool Sint-Michiel opent grote groene speeltuin

© Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

In Kuurne is maandagmiddag de gloednieuwe houten speeltuin van de kleuterschool vbs Sint-Michiel feestelijk geopend. Kinderburgemeester Stach Vanhaecht knipte heel officieel het lint door, de kleutertjes dansten en speelden zich te pletter.

Meer dan 1.000 vierkante meter gevuld met duurzaam houten speelgoed van de hand van Houtwerk. De gloednieuwe speeltuin van de kleuterafdeling van de vrije basisschool Sint-Michiel in de Generaal Eisenhowerstraat is een pareltje. Heel ruim, in het groen en voorzien van tal van prachtig afgewerkte speeltuigen biedt de achtertuin voor alle kleutertjes wat wils.

 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe

Kinderburgemeester Stach Vanhaecht, zelf leerling van de het zesde leerjaar in de VBS Sint-Michiel, knipte maandagmiddag officieel het lint open. Onder toeziend oog van directeur Chantal Grymonprez en na de zegen van pastoor Filip Debruyne konden de kleine speelvogels zich meteen daarna uitleven. “Dit is absoluut een verrijking voor onze school”, zegt directeur Chantal. “Niet alleen hebben we meer ruimte, we zitten in het groen en de toestellen en spelmaterialen laten ook toe om buiten les te geven.”

De nieuwe tuin is het eerste luik in de grote vernieuwingsoperatie van de afdeling aan de Generaal Eisenhowerstraat . In het najaar moeten de werken voor het nieuwe schoolgebouw voor de kleutertjes van start kunnen gaan, later volgt ook de bouw van een nieuwe turn- en polyvalente zaal en wordt de speelplaats onder handen genomen. Deze zomer krijgt ook de speeltuin van de afdeling in de Boomgaardstraat een upgrade, gelijkaardig aan de houten toestellen in het centrum.

 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier