Kleuters Vrije Kleuterschool zwaaien turnjuf Dorine uit: “Dit zal altijd mijn school blijven”

© Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

De laatste schooldag voor de kerstvakantie is meteen ook de laatste schooldag in de carrière van juf Dorine Corteborst (59). Na dik 40 jaar als kleuter- en turnjuf aan de verschillende afdelingen van de Vrije Kleuterschool Kuurne geniet Dorine straks van haar welverdiend pensioen. Maar voor het zover was, werd de immens populaire juf overladen met cadeautjes en applaus.

Thuis opgehaald en met een oldtimer naar school gekomen om daar onthaald te worden door tientallen uitzinnig maar vooral dankbare kleuters. Het was een ongewone vrijdagochtend voor juf Dorine Corteborst (59) van de Vrije Kleuterschool in Kuurne. Na 40 jaar gaat juf Dorine straks met pensioen en dat wilden het team én de kindjes allerminst zomaar laten voorbijgaan.

Liedjes, rijmpjes, dansjes en zelfs een uitdagend parcours door de kleuterzaal: het stond turnjuf Dorine allemaal te wachten. Voor de gelegenheid waren alle kleutertjes en leerkrachten uitgedost in hun meest sportieve outfit. Ook directeur Chantal Grymonprez: “Meer dan 40 jaar als kleuterjuf, dat is heel bijzonder”, zegt ze. “Maar Dorine is dan ook niet zomaar iemand. Elke dag stond ze vol enthousiasme en liefde voor de kindjes klaar. Van de hele kleine peutertjes tot de jongens en meisjes van het derde. Ze heeft hen zien en vooral helpen groeien.”

 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe

“Ik zei het daarnet nog: vandaag geef ik les aan de kindjes van mama’s en papa’s die ik jaren geleden ook bij me heb gehad”, zegt juf Dorine. “Ik kan me de gezichtjes van toen nog perfect voor de geest halen. Die leeftijden blijven altijd dezelfde, enkel ik ben ouder geworden.” (lacht) Meer dan 20 jaar werkte ze met de jongste groep in de afdeling Hulstsestraat, de laatste 15 jaar was Dorine bewegingsleerkracht in de verschillende afdelingen van de Vrije Kleuterschool.

 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe

“Vandaag is mijn laatste dag, en ik voel nu al dat ik het hier enorm ga missen”, zegt ze. “De school en het team leerkrachten is mijn familie geworden. Dat is nu eenmaal zo na 40 jaar. Het hele coronagedoe de voorbije maanden heeft ervoor gezorgd dat ik al een beetje kon ‘wennen’ aan het idee van een leven zonder school, maar ik denk toch dat ik even zal nodig hebben om te bekomen van het afscheid. Ik zal alles hier enorm koesteren en blijf altijd verbonden met de school, als vrijwilliger. De Vrije Kleuterschool zal altijd mijn school blijven.”

 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe

Juf Dorine kreeg van de kleuters en leerkrachten tal van cadeautjes en bedankingskaartjes, waaronder een grote kaart met vingerafdrukken van alle kleutertjes. Maar het meest emotionele moment was de verrassing van haar eigen kleinkinderen, Arthur (8) en Louise (9) die in de lagere school op dezelfde campus zitten. Daarna mochten alle klassen én het volledige kleuterteam met de afscheidnemende juf op de foto.

 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.