https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘Kleine Porsies’ officieel geopend

© (Foto SL)
Stefaan Lernout

De nieuwe polyvalente zaal naast de Porseleinhallen werd zondag op feestelijke wijze geopend. De zaal krijgt de naam ‘Kleine Porsies’, grote buur de Porseleinhallen werden in de wandelgangen vooral door de jeugd al ‘de Porsies’ genoemd. Een nieuwe naam voor het gloednieuwe gebouw was dan ook snel gevonden.

Sinds een paar maanden kunnen de leerlingen van SPWE er al genieten van een refter waar heel wat scholen enkel mogen van dromen. Het moet gezegd, de voorbije tientallen jaren was de refter van SPWE dan weer geen schoolvoorbeeld.

De Kleine Porsies zijn tot stand gekomen dankzij een samenwerking van de gemeente Wevelgem en de scholengemeenschap ‘Scholen aan de Leie’ waartoe SPWE behoort. Tijdens de schooltijden wordt de ruimte gebruikt als refter, daarbuiten kunnen Wevelgemse verenigingen het gebouw huren voor eetfestijnen, grote bijeenkomsten of al wat voordien in de Porseleinhallen doorging maar daarvoor net iets te kleinschalig was.

In de komende maanden vinden alvast eetfestijnen van de jeugdverenigingen, inschrijvingsmomenten van de turnclub, het Sint-Ceciliafeest en de Kindia Barbecue plaats. De zaal biedt plaats aan 400 zittende en 500 rechtstaande personen. Met fraaie lichtinval en een terras dat uitgeeft of het Cultuurpad biedt het een waaier aan nieuwe mogelijkheden voor het Wevelgemse verenigingsleven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.