Kinderuniversiteit Kulak in het teken van Big Bang

Kinderen zullen les krijgen van echte professoren © JVGK
Redactie KW

KU Leuven Campus Kulak maakt zich op voor de 16e editie van ‘Kinderuniversiteit’ op zijn campus. Op zaterdag 30 oktober worden de deuren opengezet voor kinderen tussen 8 en 13 jaar met een hart voor wetenschap.

Dit jaar staat de Kinderuniversiteit in het teken van het thema ‘Big bang’ en het heelal. We nemen de kinderen mee in de wijde wereld van de kosmos aan de hand van creatieve, interactieve workshops en originele colleges. Zo maken ze op een creatieve manier kennis met het onderzoek van de campus

De editie belooft alvast een waar succes te worden, want alle workshops zijn volzet. Over de hele dag gespreid krijgt de campus zo’n 500 jongeren coronaproof over de vloer. Er wordt in 2 dagdelen, voor- en namiddag, gewerkt op basis van workshop bubbels. Kinderen kunnen maar een dagdeel volgen.

Onder het thema ‘Big Bang’ krijgen de kinderen les in een auditorium van echte professoren. Daarna is het aan de jongeren om de handen uit de mouwen te steken! In lijn met het overkoepelende thema worden er telescopen gebouwd, leren de jongeren bij over dinosaurussen, gaan ze op ruimtereis naar Mars, maken ze hun lichaam na in snoep en zoveel meer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.