Kinderen welkom op speelplein Zwiebel en Kjeunemie

De monitoren voor de speelpleinwerking en schepen Sybille Geldhof willen de kinderen een leuke vakantie bezorgen. © JS
Redactie KW

Met de zomervakantie voor de deur is de jeugddienst van Ledegem met een team van animatoren, coördinatoren en administratief bedienden druk in de weer om de kinderen van de gemeente een fantastische vakantie te laten beleven, uiteraard rekening houdend met de coronamaatregelen.

Er zijn twee speelpleinwerkingen: Zwiebel op het speelplein De Kempkens in Ledegem en Kjeunemie op speelplein Terschueren in Sint-Eloois-Winkel. Kleuters van 2,5 tot 6 jaar zijn er welkom. Dat geldt ook voor lagere schoolkinderen van 6 tot 12 jaar. Tieners van 12 tot en met 15 jaar – en dat is nieuw voor 2020 – kunnen er ook terecht, maar dan alleen in Zwiebel Ledegem. Kleuters die nog niet zindelijk zijn, moeten helaas geweigerd worden.

Zwiebel Ledegem opent de deuren voor kleuters en lagere schoolkinderen vanaf woensdag 1 juli tot en met vrijdag 28 augustus. Tieners zijn daar welkom vanaf woensdag 1 juli tot en met vrijdag 17 juli en vanaf maandag 17 augustus tot en met vrijdag 28 augustus.

De speelpleinwerking Kjeunemie in Sint-Eloois-Winkel is toegankelijk vanaf 1 juli tot en met 17 juli en vanaf 17 augustus tot en met 28 augustus. Kinderen uit Sint-Eloois-Winkel zijn tijdens de sluitingsperiode welkom in Ledegem.

Vooraf inschrijven

Er zijn nieuwe inschrijvingsregels. Dit jaar moet je verplicht minstens één week vooraf inschrijven. Dat kan telkens vanaf de zaterdag om 9 uur tot de woensdagavond voor de week die volgt. Je kan per dag inschrijven. Je kind is dus niet verplicht een hele week aanwezig te zijn. Door vooraf in te schrijven, heeft de leiding zicht op het aantal kinderen per leeftijdsgroep. Als een kind niet ingeschreven is, kan het niet toegelaten worden.

De inschrijvingen voor de eerste week startten op zaterdag 13 juni. Inschrijven voor de tweede week kan vanaf zaterdag 27 juni om 9 uur tot en met de woensdag voor de start van die week. Dit systeem wordt voor de volgende weken telkens herhaald. Er moet vooraf via de webshop een account aangemaakt of op punt gezet worden. De jeugddienst helpt graag om dat te doen (niet op zaterdag). (EDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.