Kinderen welkom in pyjama tijdens de vertelavond

© foto Nele
Redactie KW

De plaatselijke bibliotheek organiseert een vertelavond voor kinderen naar aanleiding van de voorleesweek. Die gaat door op vrijdag 27 november in het Koetsenhuis in Zwevezele.

De voorleesweek loopt van 21 tot 29 november en heeft als doel het voorlezen extra in de verf te zetten. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, de concentratie, de creativiteit en de sociale vaardigheden bij het kind.

“Als gemeente ondersteunen we jaarlijks dit initiatief”, weet schepen van Cultuur Lieven Huys. “De coronacrisis maakt het dit jaar extra moeilijk maar we kwamen tot een aangepast programma. We kozen voor een vertelavond in plaats van een voorleesavond. We nodigen alle kinderen tussen drie en tien jaar uit om te komen luisteren naar Bart.”

Bart merkt op een dag een vreemde koffer aan in zijn huis. Hij stelt zich de vraag van wie die koffer is en wat er in steekt. Bart gaat samen met de kinderen op zoek naar antwoorden. Samen kijken, ruiken, zoeken, raden, lachen, zingen en luisteren naar het spannende verhaal. “Het wordt beslist een boeiend verhaal en we vragen aan de kinderen om in pyjama langs te komen en een dekentje mee te brengen. We doen er alles aan om de avond coronaveilig te laten verlopen. Daarom is de activiteit enkel toegankelijk voor kinderen. We vragen aan de ouders om een mondmasker te dragen wanneer ze de kinderen afzetten en terug ophalen”, besluit Lieven Huys.

De vertelavond vindt plaats op vrijdag 27 november van 18 uur tot 19 uur in het Koetsenhuis in het Kasteelpark te Zwevezele. Deelnemen is gratis. Men vraagt wel om vooraf in te schrijven via bibliotheek@wingene.be. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier