Kinderen stappen en fietsen op ‘Strapdag’ naar school

De kinderen stapten en fietsten samen en onder begeleiding naar school. © WO
Redactie KW

Bij Basisschool GO! Ter Molen hecht men veel belang aan de veiligheid en de ‘Strapdag’ van vandaag 18 september is dan ook een jaarlijks weerkerende traditie. “Strapdag” staat voor stappen (te voet) en trappen (met de fiets).

“De school wil met deze campagne aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in de schoolomgeving en wil kinderen en ouders stimuleren om wat vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind”, aldus directeur Stefaan Vanbierviet.

“Vandaag kwamen de leerlingen ‘s ochtends bijeen en kwamen dan onder begeleiding van enkele leerkrachten te voet naar school. Ook de leerlingen die normaal met de bus naar school komen, stappen mee vanaf de hoek van de Spoorwegstraat en de Koning Boudewijnstraat in Lauwe.”

Fietsbehendigheid oefenen

“Na aankomst op school werd er nog even gedanst op de tonen van het straplied en in de klas volgde een bespreking over hoe men veilig en milieuvriendelijk naar de klas kan komen. Kinderen mochten ook een step of rolschaatsen meebrengen naar school. In de namiddag is het voor de eerste graad oefenen op fietsbehendigheid op een parcours met mini-verkeerslichten. Daarna volgde een wandeling in de buurt om veilige en minder veilige situaties van dichtbij te bekijken. De tweede graad organiseert onder andere een fietswasstraat. De kleuters en oefenen hun fietsbehendigheid op hun speelplaats en versieren de ingang van de school waar de nieuwe octopus staat. De dag wordt afgesloten met het herhalen van het straplied.” (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten