Kinderen kunnen zich nu echt uitleven op sport- en recreatiesite in Oekene

© Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Vrijdag werd de gloednieuwe sport- en recreatiesite op het terrein tussen de Oekense Plaatsmolenstraat en St.-Elooiswinkelsestraat officieel ingelopen en ingespeeld.

Deze nieuwe site ligt aan de achterzijde van basisschool De Ark en bijhorende sporthal en werd uitgerust met een verlicht voetbalveld dat dagelijks recreatief kan gebruikt worden. “Het veld is omringd door een Finse piste van 400 meter, die aansluit op de permanente Roeselaarse loop- en wandelroutes”, aldus schepen Debels, die het officiële startschot gaf en samen met enkele tientallen schoolkinderen het eerste rondje liep. “Via Stad Roeselare kan het ook gehuurd worden voor voetbalwedstrijden in recreatief-competitie verband of voor andere sport- en spelactiviteiten. Er werden sporttoestellen voorzien en tussen het sportveld en de parking is een ruime speelzone gerealiseerd met glijbanen, schommels, een kabelbaan en avontuurlijke klimmogelijkheden waar kinderen van verschillende leeftijden zich helemaal kunnen uitleven. De site is vrij toegankelijk voor kinderen, jeugdbewegingen, scholen en sporters. Er zijn picknickbanken en de aanplantingen vormen een groene buffer tussen de site en de omgeving. Door de geïntegreerde wadi’s, die tijdelijk regenwater kunnen opvangen, is er voldoende waterbuffering voorzien.”

Verkeersveiligheid

Bezoekers en gebruikers kunnen gebruik maken van een ruime parking met 35 parkeerplaatsen. Daarnaast is een ruime fietsenstalling met plaats voor 144 fietsen, bakfietsen en elektrische fietsen mét laadpunten. Ook aan de verkeersveiligheid is gedacht. “Ter hoogte van de inrit zijn gescheiden verkeersstromen voorzien. Het gemotoriseerd vervoer en de zwakke weggebruikers kregen elk een gescheiden toegangszone. Verder is er een ruim fiets- en wandelpad dat rechtstreeks aansluit op het schoolgebouw, de speelplaats en de fietsenberging. De gemeenschapszaal De Regenboog is door de nieuwe inrichting met een hellend vlak toegankelijker geworden en er zijn ook parkeerplaatsen voor grote gezinnen en mindervaliden.” Tal van leuke activiteiten waren voorzien om de inhuldiging iets feestelijks te geven. Met een drankje en een hapje genoten ouders en kinderen van hun nieuwe ontspanningsplekje.

(Koen Kerkaert)

© Stefaan Beel

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.