https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kinderen kunnen nu ook muzieklessen volgen in Koolskamp

Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Kunstacademie Art’Iz en het gemeentebestuur van Ardooie breiden hun samenwerking uit. Vanaf september komt er een filiaal van de kunstacademie in Koolskamp. Zo kan iedereen op een laagdrempelige manier de eerste stappen in de kunstwereld zetten.

In Ardooie is er al meer dan 50 jaar een filiaal van de kunstacademie Art’Iz van Izegem. Je kan er vanaf het eerste leerjaar terecht voor opleidingen woord en instrument. Sinds kort kan je ook in Koolskamp terecht voor initiatielessen voor kinderen uit het eerste en tweede leerjaar. Die lessen worden georganiseerd in samenwerking met VB De Horizon.

Extra aanbod

“Er is een goede samenwerking tussen het gemeentebestuur, het deeltijds kunstonderwijs en de lagere scholen”, meent schepen van onderwijs Véronique Bucyk. “We zorgen er voor dat de lessen van Art’Iz voor de jongste leerlingen net na de reguliere schooltijd starten. Voor kinderen die les volgen in De Horizon in Koolskamp is het soms een uitdaging om tijdig in de Kaaistraat in Ardooie te geraken. Die drempel werken we nu weg door in Koolskamp extra aanbod deeltijds kunstonderwijs te financieren.”

Initiatielessen

Vanaf september start het nieuwe aanbod in Koolskamp. Concreet worden de initiatielessen muziek en woord voor leerlingen van 6 en 7 jaar aangevuld met lessen muziekatelier voor kinderen vanaf 8 jaar. Daarnaast wordt het ook mogelijk het eerste jaar klarinet, saxofoon, dwarsfluit of koperblaasinstrument in Koolskamp te volgen. De lokalen van de harmonie van Koolskamp worden hiervoor beschikbaar gesteld. (JM)

De lessen starten net na schooltijd op dinsdag en/of vrijdag. De inschrijvingen staan open. Alle info en inschrijvingen via www.artiz-izegem.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten