Kinderen Het Kleurenpalet Brugge samen in één grote school

Deze kinderen zagen de verhuis helemaal zitten. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Deze kinderen zagen de verhuis helemaal zitten. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Wie woensdagvoormiddag in de Noordzandstraat of de Beenhouwersstraat wandelde, heeft zonder twijfel een grote groep joelende kinderen met kleurrijke pancartes en spandoeken opgemerkt. Die dag verhuisden zowat 90 leerlingen van basisschool Het Kleurenpalet van de Zilverstraat en de Giststraat naar de school in de Groenestraat.

“We worden vanaf volgend schooljaar één grote school”, opent directeur Stein Meert. “De secundaire afdeling in de Zilverstraat kampt al jaren met plaatsgebrek en zal de klassen van de lagere school goed kunnen gebruiken. Persoonlijk vind ik het samenbrengen van de drie vestigingsplaatsen zeker geen slechte zaak voor mijn school. Leerkrachten moeten nu niet langer pendelen tussen de drie locaties en zelf zal ik voor de ouders en de kinderen ook makkelijker bereikbaar zijn. De ondersteuning voor de kinderen met leerproblemen zal er eveneens op vooruitgaan doordat we de zorglestijden niet langer moeten verdelen over drie scholen. En wat ook niet onbelangrijk is… de schoolomgeving in de Groenestraat is kindvriendelijker dan in de andere vestigingsplaatsen.”

Handen uit de mouwen

Het worden nog drukke dagen voor de directeur en zijn team voor iedereen kan genieten van vakantie. “Het overgrote deel van het schoolmeubilair en het didactisch materiaal is door een verhuisfirma al overgebracht naar de Groenestraat. Daar wordt nog volop gewerkt aan de verbouwing van enkele lokalen, maar die zullen in september zeker klaar zijn. Iedereen steekt zoveel mogelijk de handen uit de mouwen zodat we tijdens de vakantie niet al te vaak op school aanwezig moeten zijn”, aldus Stein Meert.

Het samenbrengen van de drie vestigingsplaatsen van het Kleurenpalet heeft weinig invloed op de tewerkstelling van de vastbenoemde personeelsleden. “In september starten we met drie kleuterklassen en acht klassen in de lagere school. Enkel drie tijdelijke leraren kunnen bij ons niet meer aan de slag, maar zullen wellicht in een andere school van de scholengemeenschap een nieuwe opdracht krijgen.”

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier