Kinderdagverblijf ‘t Snoezelke in Marke op de rand van sluiting

De ouders van de kindjes die naar 't Snoezelke gaan, staan volledig achter Caroline en haar team. (Foto NVH)
Redactie KW

Het zijn bange dagen voor kinderdagverblijf ‘t Snoezelke in de Marktstraat. Zaakvoerster Caroline Deneef kreeg de inspectie over de vloer en moet de infrastructuur aanpassen. Doet ze dat niet, dan krijgt ze geen subsidies en vergunning.

Kinderdagverblijf ‘t Snoezelke kreeg dinsdag 22 maart de zorginspectie van de Vlaamse overheid over de vloer. En die bracht geen goed nieuws. De crèche moet verbouwen ofwel het aantal kindjes verminderen van 34 naar 18. Dit door de komst van een nieuw decreet, want bij de opening in 2012 werd de vergunning wel toegekend. “Verminderen in aantal plaatsen is geen optie”, zegt zaakvoerster Caroline Deneef, die ‘t Snoezelke onlangs overnam van haar dochter Lisa die een tweeling kreeg en met haar gezondheid sukkelt.

“Welke kindjes mogen dan blijven ? Moet ik een lotje trekken om te beslissen wie mag blijven en wie niet ? Dat krijg ik niet over mijn hart. Wij zijn bovendien al volgeboekt tot april 2017. De nood aan kinderopvang in Marke en omgeving is groot.” In ‘t Snoezelke werken vijf personeelsleden. “Jong, gemotiveerd personeel dat zijn werk heel goed doet. Moet ik hen zomaar op straat zetten ?”

Bang afwachten

De ouders van de kindjes die naar ‘t Snoezelke gaan, staan volledig achter Caroline en haar team. Ze voelt zich gesterkt door de vele steunbetuigingen van de ouders, maar ze kan niets anders doen dan bang afwachten. Vrijdag 25 maart wordt de definitieve beslissing genomen. “De inspecteur zou het feit van de lichtinval, een van de gebreken, nog voorleggen, misschien dat dat nog kan herbekeken worden. Maar als een van die mannen vrijdag een slechte dag heeft, wordt de crèche afgewezen en zijn wij de pineut. Ik hoop dat men het ‘gebrek aan lichtinval’ als nietig verklaard. Het zijn emotionele dagen. Ik heb de crèche pas overgenomen van mijn dochter, maar ik ben al meer dan tien jaar onthaalmoeder. Dit is mijn leven. Als ze dat afpakken, pakken ze mij alles af.”

(NV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.