Kerk van Harelbeke wordt een turnzaal

Redactie KW

De Onze-Lieve-Vrouw Koninginkerk op de Arendswijk in Harelbeke sluit eind dit jaar de deuren. Vrije Basisschool De Vleugel, die er naast ligt, zal het gebouw gebruiken.


“We hopen het gebouw vanaf januari in gebruik te kunnen nemen”, laat beleidsmaker van De Vleugel Joke Denys in een eerste reactie horen. “We weten dat eind december de laatste viering in de kerk plaatsvindt en dat ze nog dit jaar de deuren moet sluiten.”

De Vleugel zal het gebouw onder meer gebruiken als turnzaal. “Tot op vandaag beschikken wij niet over een turnzaal”, gaat Joke verder. “De leerlingen moeten voor de turnles telkens uitwijken naar een sporthal vlak bij. Maar de kerk wordt meer dan alleen maar turnzaal, ze zal eigenlijk multifunctioneel zijn. Door de groei van ons leerlingenaantal is de ruimte meer dan welgekomen.”

Burgemeester Alain Top: “Goed idee”

Zowel Vrije Basisschool De Vleugel als de Onze-Lieve-Vrouw Koninginkerk zijn eigendom van de Zusters Augustinessen. “De priesterraad besloot vorig jaar al dat de kerk moet sluiten”, vertelt burgemeester Alain Top (SP.A). “Dat De Vleugel er nu onder meer een turnzaal van zal maken, is nieuw voor mij. Ik was op de hoogte van de druk op het leerlingenaantal en de nood aan ruimte. Dat ze het gebouw gebruiken, lijkt me dus een goed idee”, besluit de burgemeester.

(EDD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.