Katrol Wevelgem krijgt officieel kwaliteitslabel

© TGM
Redactie KW

In september 2015 startte het OCMW van Wevelgem met een katrolwerking in de gemeente. Katrol is een erkend expertisecentrum dat studie- en opvoedingsondersteuning aan huis biedt bij gezinnen met kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste en tweede leerjaar.

Na één jaar werking en een positieve evaluatie kreeg Katrol Wevelgem het officiële kwaliteitsabel. “Hier zijn we zeer tevreden mee”, vertelt ankerfiguur Stefanie Donckels. “Van september 2015 tot december vorig jaar hebben we 10 Wevelgemse gezinnen en 26 kinderen bereikt. Dat komt neer op zo’n vijf gezinnen per studieperiode, van september tot december en van februari tot mei. We hopen dit in de toekomst op te krikken tot zes à zeven ondersteuningen.”

Bij Katrol wordt gewerkt met een ankerfiguur die de brug vormt met de gezinnen en de basisscholen die mensen doorverwijzen. Er wordt ook een beroep gedaan op studenten van de hogeschool. “In het kader van hun opleiding kunnen studenten uit de richtingen welzijn of onderwijs een vorm van stage bij ons volgen. Ze gaan dan langs om de kinderen en gezinnen te helpen en ze kansrijker en zelfredzamer te maken. De reacties van de gezinnen en scholen zijn tot nu toe bijzonder positief”, aldus Stefanie.

(TGM)