Julie Paelinck wordt directeur van gemeenteschool in Alveringem

Julie Paelinck© gf
Julie Paelinck© gf
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Julie Paelinck (32) uit Koksijde wordt de nieuwe directeur van gemeentelijke basisschool Spelenderwijs in Alveringem. Het schepencollege koos er voor om eerst interne medewerkers de kans te geven om zich kandidaat te stellen. Julie Paelinck – die momenteel zorgcoördinator in de school is – was de enige kandidaat.

Julie Paelinck slaagde in het examen voor directeur dat vorige maand plaats vond. Ze noemt haar nieuwe job “een unieke kans die ze niet wilde laten liggen.”

“Ik heb logopedie en pedagogische wetenschappen aan de UGent gestudeerd”, reageert Julie. “Meer recent behaalde ik ook het diploma van lager onderwijs. Momenteel ben ik reeds 5 jaar zorgcoördinator in de gemeentescholen van Alveringem en Adinkerke. Ik doe de opvolging van het zorgbeleid, volg de ontwikkeling van de kinderen op en bied extra ondersteuning aan kinderen die dat nodig hebben. Voorts onderhoud ik ook de contacten met externe partners als bijvoorbeeld het CLB.”

“Je kan dus stellen dat ik sinds vijf jaar de rechter hand van de huidige directeur ben. Ik ken het gedreven schoolteam in Alveringem goed en zie het als het voordeel om directeur te worden op een school die ik reeds ken.”

Pittig

Julie Paelinck is een bezige bij. Ze is getrouwd, mama van 2 jonge kindjes, gemeenteraadslid in Koksijde en recent werd ze nog voorzitter van de lokale afdeling van Open VLD. Daar komt op 1 januari of 1 september – afhankelijk van wanneer huidig directeur Patrick Firey met pensioen gaat – nog de job van schooldirecteur bij.

“Inderdaad een hele boterham”, bevestigt Julie. “Maar ik hou wel van een boeiend en pittig leven.” Julie Paelinck is de dochter van korpschef van de Lokale Politie Westkust Nicholas Paelinck.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.