Juf Marleen gaat met pensioen

In VBS De Groeitoren namen de kindjes afscheid van juf Marleen. © Jan Stragier
Redactie KW

De vrije basisschool De Groeitoren in Sint-Eloois-Winkel nam op het einde van het schooljaar afscheid van kleuterjuf Marleen Dewilde. Zij geniet voortaan van haar pensioen. “Het was enorm boeiend om met kinderen van die leeftijd samen te werken.”

Juf Marleen Dewilde kan terugblikken op een mooie beroepscarrière van 39 jaar. Marleen begon in de tweede kleuterklas in Sint-Eloois-Winkel, werkte door een gebrek aan uren in de vrije basisschool vier jaar in Lendelede, maar kon uiteindelijk al snel terug naar de school waar ze het grootste deel van haar carrière aan de slag zou zijn.

Nog altijd helpen

“Ik gaf in de vrije basisschool nog les aan het eerste kleuter, maar eindigde uiteindelijk opnieuw in het tweede kleuter.” Marleen vond het interessant om samen te werken met de kleuters. “Enorm boeiend. What you see, is what you get. Kindjes van die leeftijd zeggen wat ze denken en dat vind ik erg leuk.”

Marleen geniet sinds kort van haar pensioen, maar wanneer de school haar nodig heeft, wil ze nog altijd helpen. “Ik denk aan een schoolreisje of een activiteit, waarbij men helpende handen nodig heeft. Ik stond niet te springen om op rust te gaan. Ik durf te zeggen dat ik in schoonheid heb kunnen eindigen. Mijn hele carrière lang heb ik mijn werk heel graag gedaan. Misschien was ik soms erg bezorgd, maar als kleuterjuf ben je verantwoordelijk voor het kostbaarste wat een mens heeft.”

Nu Marleen op pensioen is, heeft ze ook nog heel wat om naar uit te kijken. Zo is ze onder andere nog actief binnen de lokale muziekvereniging. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier