Juf Marja en Hilde verlaten de Gulleboom

Administratief medewerkster Hilde heeft haar job 36 jaar met hart en ziel gedaan. © AV
Redactie KW

Basisschool De Gulleboom nam donderdag 28 juni officieel afscheid van administratief medewerkster Hilde Vandeghinste. Na 36 jaar dienst mag zij met pensioen. Ook juf Marja werd uitgezwaaid.

“In 1982 las ik in een vacature dat de school in Gullegem een administratieve kracht zocht”, herinnert Hilde (61) zich nog. “Dat leek me wel iets. Dus ging ik mij bij de zuster-directrice aanbieden. Ze zei aanvankelijk ‘ja’ noch ‘neen’ op mijn sollicitatie, maar stuurde mij de deur uit met de boodschap dat ik zeker ook eens in Moorsele moest binnen springen, want daar zocht men ook iemand. In Moorsele was het meteen goed: ik mocht beginnen. Van zodra de zuster in Gullegem dit hoorde, mocht ik ook hier aan de slag.”

Hilde combineerde pakweg twintig jaar lang de administratie in de twee scholen. “Hier in Gullegem heb ik 32 jaar lang in de lagere afdeling gewerkt. Vier jaar geleden verhuisde ik naar de kleuterafdeling van De Gulleboom.”

Geen moeilijke

In die periode werkte zij onder negentien verschillende directeurs en directrices, elk met hun eigen karakter en aanpak. “Ik heb mij aan die verschillende stijlen altijd weten aan te passen en heb met geen enkele van hen ooit ruzie gehad. Blijkbaar ben ik geen moeilijke”, vertelt ze met een knipoog. Hilde heeft haar werk ook altijd dolgraag gedaan. “De leerlingenadministratie en de facturatie verzorgen, contact- en aanspreekpunt vormen voor ouders, de directeur in allerlei zaken bijstaan: het is een zeer gevarieerde en boeiende job.”

Ook juf Marja neemt na 41 jaar dienst afscheid van haar leerlingen.
Ook juf Marja neemt na 41 jaar dienst afscheid van haar leerlingen.© AV

Zwart gat

Het wordt nu opletten om niet stil te vallen. Al zal dat wel meevallen, meent Hilde. “Ik tuinier graag en in de sier- en moestuin valt altijd wel wat te doen. Schrik van in een zwart gat te vallen, heb ik zeker niet.” Op 28 juni werd Hilde voor haar afscheid getrakteerd op een feestelijk ontbijt, dit samen met onderwijzeres Marja Flamez. ‘Juf Marja’ mag met pensioen na een carrière van 41 jaar. Zij begon in Gullegem in 1980 en stond acht jaar lang in het eerste leerjaar. Daarna stapte ze over naar het derde, waar ze de rest van haar loopbaan bescheiden, maar gedreven voor de klas stond. (AV)