Juf Dorine neemt afscheid van Sint-Lutgardis

Juf Dorine met haar kleuters. © Luc
Redactie KW

Dinsdag 29 juni was voor juf Dorine Delaere (60) de laatste werkdag als titularis van de tweede/derde kleuterklas A in de Sint-Lutgardis kleuterschool in Meulebeke. Na een actieve loopbaan van 40 jaar gaat Dorine met pensioen.

Dorine Delaere werd op 6 april 1961 geboren in Roeselare. Haar jeugd bracht ze door in Ardooie. Daar liep ze ook school. Na haar humaniorajaren aan het Heilig Kindsheid instituut trok ze naar Brugge war ze aan het Sint-Andreasinstituut het diploma van kleuterleidster behaalde.

“Tijdens mijn opleiding had ik stage gelopen in Brugge, Zwevezele en Ardooie. Ik had wel veel kleuterscholen aangeschreven om te solliciteren maar toch was mijn verwondering groot dat ik onmiddellijk reactie kreeg uit Meulebeke. Ik startte in oktober 1982 als hulpleerkracht in de kleuterklas. Directeur Rita Vervaecke zag dat het goed was en zo kwam ik in een duobaan terecht met zuster Antonella en Christa Callewaert.”

In mijn sas

“In 1984 trouwde ik met Piet Vyncke. We woonden toen in Dentergem. Dat jaar kreeg ik het zomerklasje toegewezen. Er waren op dat moment heel veel kleuters in Meulebeke. Ik herinner me nog dat ik een kleuterklas had met 40 kinderen. Ik voelde me echt in mijn sas in Meulebeke, een gevoel dat nooit is weggeweest. In 1988 besloten Piet en ik om ons hier in de Berengemeente definitief te settelen.”

In de voorbije jaren heeft Dorine tal van heerlijke schoolmomenten beleefd.

“Naast een fantastisch, erg samenhangend lerarenteam, was er steeds de ruggensteun van de directie. Op die manier hebben we van onze kleuterschool een warm nest gemaakt waar kinderen zich echt thuis voelen. Nu wordt het tijd voor iets anders. In de eerste plaats maken we tijd voor onze dochters Lien en Katrijn en hun kinderen Fitz en Alina. Verder wil ik de Spaanse taal weer opfrissen. Ik heb mezelf ook voorgenomen om te sporten. Verder staan citytrips, veel wandelen en de vakantie in Zuid-Bretagne op het programma. Daar houden Piet en ikzelf enorm veel van…” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier