Jongeren studeren in hypermoderne kantoorgebouwen van O-Forty

© GS
© GS
Redactie KW

Het innovatieve O-Forty Meeting Center in Oostkamp zal vanaf 3 mei niet alleen plaats bieden aan bedrijven die er willen vergaderen, maar ook aan studenten die een studieplek zoeken. Projectontwikkelaar Global Estate Group en de Oostkampse jeugdraad slaan de handen in elkaar en stellen negen vergaderzalen open zodat blokkende jongeren zich in alle rust kunnen voorbereiden op hun examens. In totaal komt er een dertigtal studeerplekken in het gloednieuwe kantorencomplex dat in februari de deuren opende.

Dat het huidige academiejaar voor veel studenten niet altijd even vlot loopt, is een understatement. De meeste lessen gaan door via afstandsonderwijs, jongeren moesten hun examens in januari soms zelfs thuis afleggen en van sociaal contact was al helemaal geen sprake. Normaal wordt de polyvalente zaal in Oostcampus opengesteld voor de blokkende jongeren maar doordat de zaal nu beschikbaar moet blijven voor andere activiteiten als alternatief van de Sporthal De Valkaart ging de Jeugdraad op zoek naar een alternatief. Met de nieuwe blokperiode in aantocht slaan de jeugdraad van Oostkamp en projectontwikkelaar Global Estate Group alvast de handen in elkaar om de studenten uit de regio een hart onder de riem te steken. In het gloednieuwe Meeting Center van O-Forty, één van de meest innovatieve kantoorgebouwen van Vlaanderen, creëren ze een dertigtal studieplekken waar studenten zich in alle rust kunnen voorbereiden op de examens. In negen geluidsarme vergaderruimtes met gratis internet kunnen de studenten dagelijks, zelfs op zondag, in hun boeken en cursussen duiken van 8.30 tot 19.30 uur. De studenten kunnen elke middag een gezonde en gevarieerde lunch afhalen in de O-Food bar.

“De blok is nooit een prettige periode en het ziet ernaar uit dat heel wat jongeren het de komende examenperiode mentaal extra zwaar zullen hebben. We willen de Oostkampse studenten een duwtje in de rug geven door de deuren van ons Meeting Center open te zetten. In de goed geventileerde vergaderzalen kunnen ze zich optimaal klaarstomen voor de examenperiode. Er is een gratis WiFi-verbinding en ook van de parking kunnen de studenten gebruikmaken. Allemaal volledig coronaproof natuurlijk,” benadrukt Luc Beke, ceo van Global Estate Group te vertellen.

Hypermoderne werk- en studieplek

Het Meeting Center bevindt zich centraal op de O-Forty-site en opende pas in februari de deuren. Met twaalf vergaderzalen en meerdere flexwerkplekken biedt het pand allerlei faciliteiten voor bedrijven die van de site hun thuisbasis maakten, maar ook voor andere bedrijven en organisaties. Gezien het huidige coronaklimaat draait het Meeting Center nog niet op volle toeren. Vandaar dat studenten nu kunnen studeren in de leegstaande vergaderzalen.

Sim Deeren, voorzitter jeugdraad: “Jeugdraad Oostkamp voorziet elke examenperiode verschillende studeerlocaties voor studenten die thuis minder goed kunnen studeren of die eens behoefte hebben aan een andere omgeving in aanloop naar de examens. We doen dat onder de noemer ‘Blokkot’. Na een volledig jaar aan een computerscherm vastgekluisterd te zitten, hebben studenten vaak nood hebben aan een andere studieomgeving. De blok is altijd een stresserende periode. Deze met andere studenten trotseren, maakt voor sommigen echt het verschil. We zijn dan ook heel tevreden met deze samenwerking.”

Een plaatsje reserveren, kan via het online platform dat terug te vinden is in de Facebookgroep ‘Blokkot Oostkamp en Ruddervoorde’. Via deze groep blijven studenten ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de coronamaatregelen die gelden in de nieuwe studieruimtes. Zo moeten studenten in O-Forty bijvoorbeeld ten allen tijde een mondmasker dragen. Het kantorencomplex bezit over een van de meest recente luchtventilatiesystemen en er wordt ook materiaal voorzien zodat de studenten zelf hun werktafel kunnen ontsmetten. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.