Jongeren starten petitie en verzamelen al 400 handtekeningen voor skatepark in Hooglede

Deze zes jongeren skaten nu vaak in de buurt van de kerk omdat er gen skatepark is. Op de foto zie je v.l.n.r. Ian Quartier, Seppe Lein, Yente Bolle, Bert Decoster, Cohen Seurinck en Fenne De Pril. © foto JT
Redactie KW

Zes Hoogleedse jongeren hopen dat er binnenkort een skatepark komt in de gemeente. Momenteel hebben ze geen vaste plaats om hun hobby uit te oefenen en daarom startten ze een petitie. Die petitie omvat ondertussen al zowat 400 handtekeningen. Binnenkort komt er een gesprek tussen de jongeren en de gemeente om te kijken wat haalbaar is.

Fenne De Pril (12), Ian Quartier (13), Cohen Seurinck (13), Bert Decoster (14), Seppe Lein (13) en Yente Bolle (13) halen al graag eens hun skateboard of step boven om er wat trucjes mee te proberen. Sinds de coronaperiode komen de vrienden geregeld samen.

“We kennen elkaar al een tijdje van op de voetbaltrainingen”, opent Bert. “Seppe en ik skaten al wat langer en tijdens de coronaperiode werd ons groepje uitgebreid. We zitten samen in een Messenger-groep en zo spreken we voornamelijk af op woensdagnamiddag of tijdens het weekend.”

Aangezien er momenteel geen skatepark is binnen de gemeente zijn ze meestal terug te vinden in de omgeving van de kerk. “We werden al een paar keer aangesproken door de politie”, vervolgt Yente. “Eigenlijk mogen we hier niet skaten en uit schrik zijn we dan eventjes weggebleven. Echt veel uitdaging is er ook niet aan de kerkomgeving, we hebben nood aan een skatepark.”

TRAX in Roeselare

Het dichtstbijzijnde skatepark is TRAX in Roeselare. Daar trokken de vrienden geregeld al eens naar toe, maar ze hopen op een locatie dichter bij huis.

“Een aantal jaren geleden hebben we al eens die vraag gesteld aan het gemeentebestuur”, verklaart Fenne. “Nu maakten we een online petitie en dat is meteen een succes gebleken met in een korte periode zowat 400 handtekeningen. We hebben zelfs al een ideale locatie in gedachten. Bij de brandweerkazerne in de Rodenbachwijk is er een voetbalveld en daar is er nog een stuk grond over dat eigenlijk niet gebruikt wordt. Misschien kan daar een skatepark geïnstalleerd worden.”

“Meestal skaten we in omgeving van de kerk maar dat mag eigenlijk niet” – Yente Bolle

Schepen voor Sport Frederik Sap (Allen 8830) bevestigt dat er vroeger al eens gesprekken gevoerd werden: “Drie à vier jaar geleden kregen we die vraag al eens. We hebben toen een voorstel gedaan om een skatepark te installeren op de steenovensite nabij de Vossenberg.”

“Een van de ouders ging toen niet akkoord omdat het blijkbaar moeilijk bereikbaar was en volgens hen ook op gebied van veiligheid niet voldeed. Die locatie is nu niet langer beschikbaar omdat het nieuwe containerpark daar geplaatst zal worden.”

“Maar we zullen binnenkort met de jongeren samenzitten om eens te luisteren wat ze exact willen. Bij gelijk welk voorstel moeten we kijken of het haalbaar is qua tijd, ruimte en budget maar we zijn zeker bereid om mee te helpen.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.