Jongeren blokken samen in jeugdhuis De Korre

Redactie KW

Door het succes van vorig jaar krijgt de jeugd deze maand opnieuw de kans om samen te blokken in het jeugdhuis. De ruimte vrij toegankelijk voor iedereen.

“In het voorjaar van 2013 kondigde de Raad van Bestuur van jeugdhuis De Korre aan dat jongeren uit het secundaire onderwijs de kans zouden krijgen om samen te studeren”, weet permanent verantwoordelijke Sam Matton. “Ze konden gebruik maken van de vergaderzaal van het jeugdhuis in de Longchamplaan 29. Af en toe kwamen er jongeren samen om toetsen of taken voor te bereiden, en later om zich voor te bereiden op de examens. Die mogelijkheid wordt ook in deze blokperiode hernomen. Ook wie geen lid is, wordt met open armen ontvangen.

Voordelen

De vergaderzaal is toegankelijk op woensdag van 14.30 tot 17 uur en op donderdag en vrijdag van 17 tot 19 uur. Wanneer jongeren de studiezaal buiten deze uren willen benutten, gebeurt dit meestal van 17 tot 19 uur.” Als voordelen geeft hij nog mee: “Door met vrienden te blokken blijf je langer gemotiveerd. Je zal ook minder snel geneigd zijn om lange pauzes te nemen als je ziet dat de andere alweer aan de slag zijn. En, als je vragen hebt over de leerstof, kan je bij je vrienden terecht.” Op de foto zien we Nicky, Oliver, Wout en Jessie die alvast gebruik maken van de vergaderzaal tijdens ‘Blokken in De Korre’. Permanent Verantwoordelijke Sam Matton en voorzitter Raad van Bestuur Johan Demuyt zijn ontzettend trots op het succes. (Foto BVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.