Jong CD&V vraagt openbare studieruimtes voor studenten

© (Foto LIN)
Redactie KW

Nu de Nationale Veiligheidsraad toestaat dat er weer mag worden samengekomen in silent places, met respect voor de social distancing, vraagt Jong CD&V om opnieuw openbare studieruimtes te voorzien voor de studenten.

“Meer en meer studeren jongeren samen tijdens de examenperiode, daarom vragen we dat het stadsbestuur initiatief neemt om in onze stad opnieuw lokalen open te stellen voor onze studenten”, zeggen Lore Appels, Sofie Sanders en Stefanie Van Eeghem van Jong CD&V.

Studenten zoeken hun toevlucht tot dergelijke ruimtes, omdat het er stil is en ze niet worden afgeleid door wat thuis gebeurt. Door corona was het de voorbije weken niet toegelaten om openbare ruimtes te openen, maar sedert dinsdag 12 mei stemde de veiligheidsraad dan toch toe. “Uiteraard moeten de maatregelen gerespecteerd worden en moeten afspraken gemaakt worden”, weten de dames van Jong CD&V.

“De voorbije jaren kon samen studeren al in het RAM en in het lokaal dienstencentrum. CD&V Oudenburg roept het stadsbestuur dan ook op om opnieuw deze lokalen ter beschikking te stellen van de studenten”, zegt fractieleider Peter Velle.

CD&V-raadslid Lore Appels stelde de vraag naar openstellen van de studieruimtes in de gemeenteraad van 13 mei, maar het antwoord van burgemeester Anthony Dumarey was negatief. Het RAM blijft immers tot 30 juni gesloten. “Het zou volgens ons zeker mogelijk moeten zijn om studieruimtes te creëren in het RAM of zaal Ipso Facto, mits voldoende afstand tussen de tafels. En het stadsbestuur zou ontsmettende producten kunnen voorzien. We vinden het belangrijk dat studenten zeker nu in een rustige omgeving kunnen studeren en hopen dat het stadsbestuur alsnog op ons voorstel kan ingaan”, zeggen de Jong CD&V-fractieleden Lore Appels, Sofie Sanders en Stefanie Van Eeghem.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.