Jolien krijgt vaste stek in tweede kleuterklas Mandelbloesem Oostrozebeke: “Een toffe leeftijd”

Jolien Cocquyt was de voorbije druk in de weer om haar klas klaar te stomen voor het nieuwe schooljaar. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

De 29-jarige Jolien Cocquyt mag na een aantal omzwervingen in de naburige gemeenten vast aan de slag in de tweede kleuterklas van basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke. Een hele opluchting voor Jolien die op een boogscheut van haar nieuwe werkgever woont. Ze is al volop bezig met de opsmuk van haar klas.

Voor Jolien Cocquyt uit de Stationsstraat gaat echt een droom in vervulling. “Toen ik nog een kleuter was, stond het al vast dat ik ooit kleuterjuf zou worden en dat is ook zo uit gekomen. Na mijn middelbare studies trok ik naar Brugge waar ik in 2017 aan de hogeschool Vives het diploma behaalde van kleuterjuf. Ik kon meteen aan de slag voor een interim in deze school Mandelbloesem maar er volgden de jaren daarop omzwervingen in de scholen van de Ginste, Wielsbeke en Izegem.”

19 kleuters

“Toen kleuterjuf Martine Duyck dit schooljaar met pensioen ging, kreeg ik opeens uitzicht op een vaste plaats in Mandelbloesem en daar ben ik heel blij om. Ik word haar vaste vervanger in de tweede kleuterklas.”

“De tweede kleuterklas is een toffe leeftijd en heel plezant om voor te werken. Ik krijg de hoede over 19 kleuters en dat valt best mee. Ik kijk er al echt naar uit en ben nu al bezig met mijn klasje heel leuk te pimpen.”

Schilderen en knutselen

Of zij er naast haar job in het onderwijs nog een leuke hobby op nahoudt? “Eigenlijk niet. Ik ben niet echt iemand met een hobby. Wel knutsel ik graag en ik kan urenlang creatief bezig zijn.”

“Ik schilder ook graag en knutsel vooral in functie van mijn werk op school. Bij de kleuters kan ik mijn creativiteit kwijt. Het is echt een droomjob”, besluit een enthousiaste Jolien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier