https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jeugdraad Ieper zoekt vers bloed en nieuwe ideeën

We herkennen Dille Breemeersch, Maya Reynaert, Tom Nottebaere, Michiel Haezebrouck en Pauline Vanoverberghe. Hanne Desmedt ontbreekt op de foto. © EG
Redactie KW

Het nieuwe schooljaar betekent ook de start van het werkjaar bij de Jeugdraad. De vereniging doet een oproep naar nieuwe leden en ideeën.

Jeugdraad Ieper begint met een beperkte groep aan het nieuwe werkjaar. “Er zijn veel leden gestopt, waardoor we nog nieuwe mensen zoeken”, vertelt Tom Nottebaere (25), die voor het derde jaar de rol van voorzitter op zich neemt. “Verder willen we een nieuwe weg inslaan, waarbij we ideeën van jongeren gaan ondersteunen. Met Maya Reynaert is er een nieuwkomer in de raad. Zij wilde al langer een openluchtcinema organiseren op de Vestingen. Maar ze slaagde er niet in om dat alleen uit te voeren. Wij willen haar en andere jongeren de kans geven om dat wel te kunnen realiseren, door ze te ondersteunen en te faciliteren. Voor ons is dit niet onoverkomelijk. Als je het vergelijkt met onze jobbeurs, is dit maar iets kleins.”

Laatste jaar

Tom Nottebaere gaat normaal zijn laatste jaar in als voorzitter. “Dit jaar stopten er met Sara Descamps en Jonas Vandecasteele enkele generatiegenoten. Het is logisch dat het op een bepaald moment ophoudt, als er andere uitdagingen op je pad komen. Momenteel zijn we nog met vijf en we doen dus een oproep om nieuwe jongeren aan te werven. Met Dille Breemeersch en Maya Reynaert waait er nu al een frisse wind.”

Een jobbeurs in het voorjaar komt er deze keer waarschijnlijk niet. “Zeg nooit nooit, maar op dit moment gaan we die succesvolle activiteit niet herhalen”, gaat Tom verder. “Logistiek en administratief is dat een heel karwei. Voorlopig plannen we nog geen grote activiteiten. We willen wel nog iets naar buiten brengen rond de enquête die we afgenomen hebben in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Daarna wachten we af wat er gebeurt op 14 oktober en erna. Afwachten of het nieuwe stadsbestuur ons opnieuw zal consulteren”, besluit de projectingenieur uit Ieper.

(AP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten