Jeugdhuis Moorslede zoekt jong bloed

Jeugdhuis Den Teirlink Moorslede zoekt nieuw bloed: Lotte Vandommele, Lucas Vandermersch, Siebert Samyn en Joran Bekaert. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

De bestuursleden van Den Teirlink zijn op zoek naar enkele enthousiaste jongeren om de werking van het jeugdhuis mee te helpen dragen. De huidige bestuursleden Frederique Taillieu en Lucas Vandermersch zetten straks een stapje terug.

Het Moorsleedse jeugdhuis Den Teirlink bestaat inmiddels al bijna vier jaar. Na een wat aarzelend begin vonden de lokale jongeren de voorbije jaren alsmaar beter de weg naar het hoekhuis op de Marktplaats.

“Dat heeft het jeugdhuis onder andere te danken aan Frederique Taillieu en Lucas Vandermersch die hier als vrijwilliger heel wat werk verzetten”, aldus bestuurslid Lotte Vandommele. De twee enthousiastelingen gaven echter onlangs aan eind dit jaar een stapje terug te willen zetten.

Het sein voor de vier overblijvende bestuursleden om een zoektocht naar nieuwe vrijwilligers op te starten. “Het is echt nodig dat er nieuwe jongeren opstaan om mee te helpen aan de werking van ons jeugdhuis”, geeft Lotte aan.

Het huidige bestuur van het jeugdhuis polste inmiddels al even binnen de Moorsleedse jeugdverenigingen, maar voorlopig is er weinig respons op de oproep. “Voor ons is het momenteel onmogelijk om zowel op vrijdag als op zaterdag alles in goede banen te leiden. Daarom hebben we beslist om tot er nieuwe mensen zijn, enkel nog op vrijdag open te doen”, aldus Lotte.

Jetons

Het bestuur is wel blij dat het jeugdhuis ook soms gebruikt wordt voor feestjes of activiteiten van andere plaatselijke verenigingen. Zo hield de KSA er een afterparty na hun streekbierenweekend en houdt de KLJ er nu vrijdag een préparty in aanloop naar hun 25ste Prettige Pretfuif. “Dergelijke evenementen nemen gelukkig wat de druk bij ons weg.”

De verantwoordelijken binnen het jeugdhuis merken nochtans dat er met mondjesmaat nieuwe jongeren de weg vinden naar Den Teirlink. “We krijgen vaak nieuw volk over de vloer. Dat doet natuurlijk wel deugd. We hopen echter op initiatiefnemers die zich als vrijwilliger willen inzetten voor de werking van het jeugdhuis”, aldus Lotte.

Die vrijwilligers kunnen wanneer ze een avond meehelpen achter de toog enkele gratis jetons verkrijgen om te verbruiken in het jeugdhuis. (Bert Feys)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten