Jeugddienst Izegem steekt studerende jongeren een hart onder de riem

Redactie KW

Vanaf 12 mei kunnen studenten terecht bij Blok@bib.

De Izegemse jeugddienst en de bibliotheek slaan de handen in elkaar om de studerende jeugd een hart onder de riem te steken. In steeds meer steden en gemeenten zoeken studenten elkaar op om samen te studeren. Ook in de Izegemse bibliotheek is die trend zichtbaar. De jeugddienst en bibliotheek starten daarom het nieuwe project Blok@Bib op.

“Van halverwege mei tot eind juni zet de bib haar deuren extra vroeg open voor de studenten hoger onderwijs. Op deze manier kunnen ze al van ‘s morgens vroeg terecht in de bib om zo in alle rust en stilte te blokken”, aldus schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). “Om deze lastige periode aangenamer te maken, doen de bib en de jeugddienst nog een extra inspanning. Tijdens de laatste twee weken van mei en de eerste twee weken van juni zorgen zij af en toe voor een kleine verrassing voor de blokkende jongeren. Reden genoeg dus om in de bib te komen studeren”, vult jeugdschepen Caroline Maertens (N-VA) aan.

Proefproject

De extra openingsuren lopen van 8 uur ‘s morgens en zijn bedoeld voor studenten hoger onderwijs. De leeszaal zal dan voor hen open zijn met toegang via de Wolvenstraat. De extra openingsuren zijn onderdeel van een proefproject die na deze periode wordt geëvalueerd. Vanaf maandag 12 mei gaan de extra openingsuren van start tot en met 27 juni.

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.