https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Innovatieve projecten van Brugse scholen worden gehonoreerd

© (Foto PDC)
Redactie KW

De dienst Flankerend Onderwijsbeleid van de groep Brugge scholen/onderwijsinstellingen gaf kort voor de grote vakantie zowel leerplichtscholen als hogescholen de kans een aanvraag in te dienen waarbij een subsidiebedrag kon aangevraagd worden voor de uitwerking van een kortlopend, vernieuwend project.

Aangezien de projecten naast innovatief ook gelijke kansen dienen te bevorderen, worden de maatschappelijk kwetsbare groepen op die manier meegenomen in de uit te voeren projecten. Dit komt ook expliciet tot uiting in de ingediende en goedgekeurde projecten.

Er werden 24 projectaanvragen ingediend binnen de korte tijdspanne van 20 dagen. De projecten waren heel uiteenlopend en divers. Drie projecten werden onontvankelijk verklaard waardoor nog 21 projectaanvragen overbleven en beoordeeld werden door een jury. Uiteindelijk werden 17 projecten gehonoreerd. De goedgekeurde projecten werden in drie categorieën opgedeeld. Categorie 1 bevat de projecten die er volgens de jury in positieve zin bovenuit springen. Bovenaan deze categorie staat de school voor buitengewoon basisonderwijs Wonderwijs. Hun project “Ukelele op maat” kreeg algemeen applaus van alle juryleden.

In totaal wordt aan de scholen een subsidie toegekend van 49.655 euro vanuit de dienst Flankerend Onderwijsbeleid. (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten