Howest treedt toe tot prestigieuze Europese alliantie RUN-EU

Algemeen directeur van Howest Lode De Geyter (links) is bijzonder opgetogen © GF
Redactie KW

RUN-EU, Regional University Network, maakt deel uit van de European Universities, transnationale allianties van instellingen voor hoger onderwijs uit de hele EU. Na een strenge selectieprocedure werd Howest unaniem als nieuw lid aanvaard.

Met de European Universities wil Europa het, in de verdere uitrol van de Bologna-akkoorden en de bachelor-master structuur, voor studenten mogelijk maken om hun diploma of een vervolgstudie aan meerdere instellingen voor hoger onderwijs te behalen.

Hogescholen en universiteiten verenigen zich hiervoor in strategische allianties waarbij ze voor elkaar een meerwaarde kunnen betekenen. De RUN-EU, Regional University Network, wil de sterktes van regionale instellingen voor hoger onderwijs bundelen en hierdoor een prominente partner zijn in het regionaal socio-economisch weefsel.

Sterk netwerk

Algemeen directeur van Howest, Lode De Geyter, is bijzonder opgetogen: “De meerwaarde van deelname aan RUN-EU situeert zich vooral in een sterk internationaal netwerk van partners met gelijke ambities en uitdagingen voor zowel lectoren, onderzoekers, stafmedewerkers en studenten, een sterk rekruteringspotentieel door de mogelijkheden tot joint degrees en Europese leertrajecten, toegang tot belangrijke onderzoeksfondsen en last but not least het belang om dit kwaliteitslabel te mogen dragen. Howest bewijst hiermee eens te meer dat het een toonaangevende speler is in het Vlaams hoger onderwijs.”

RUN-EU is een European University met volgende partners: Technical University of the Shannon (Ierland), NHL Stenden University of Applied Science (Nederland), Vorarlberg University of Applied Science (Oostenrijk), University of Györ Széchenyi Istvan University (Hongarije), Häme University of Applied Science (Finland), Polytechnic of Leiria (Portugal), Polytechnic of Cavado and Ave (Portugal), Howest University of Applied Science (België), Burgos University (Spanje).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier