Howest blijft nummer één van de wereld qua gameopleiding

De opleiding DAE is gevestigd in The Level. © JVGK
Axel Vandenheede

Wie games wil leren ontwikkelen, die moet naar Hogeschool West-Vlaanderen: Howest biedt de beste opleiding ter wereld aan.

Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van The Rookies. Meer dan 60 experten uit de hele wereld evalueren daarbij projecten die studenten van deelnemende onderwijsinstellingen indienen.

Driemaal top tien

Vorig jaar rijfde de gameontwikkelingsopleiding Digital Arts and Entertainment, die in The Level in Kortrijk is gevestigd, de titel binnen van ‘s werelds beste opleiding voor wat betreft het ontwikkelen van games. “Het was een titel die veel internationale deuren opende”, aldus Kristel Balcaen, internationaal coördinator DAE. “We keken dan ook nieuwsgierig uit naar de ranking dit jaar.”

Howest kreeg een score van 95, het nummer twee behaalde 90. Een duidelijk verschil

“Vandaag blijkt dat we nummer één blijven. Met een score van 95 is het verschil met de anderen in de ranking duidelijk: nummer twee haalt 90, nummer drie volgt al op een afstand met 82,5 punten.”

Howest blijft nummer één van de wereld qua gameopleiding

Digital Arts and Entertainment handhaaft zich ook in de top 10 van de wereld in twee andere categorieën. In de categorie ‘best animation’ staat DAE nu op 8, in de ranking ‘best digital illustration’ op 9.

Meer dan 1.000 studenten

“Gerenommeerde internationale bedrijven spreken DAE intussen aan om een samenwerking uit te bouwen. Op internationale beurzen hoeft de opleiding, die een echte boom kent, zich bijna niet meer voor te stellen. Al meer dan 1.000 studenten, onder wie 200 buitenlanders, volgen in Kortrijk de opleiding”, besluit Kristel Balcaen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.