Howest bezoekt leerkrachten van partnerscholen

Evelien Martens en Niels De Potter. © (Foto EDB)
Redactie KW

Hogeschool Howest organiseerde op de Dag van de Leerkracht 5 oktober tal van verrassingsbezoeken aan verschillende partnerscholen.

“Elke dag staan leerkrachten vol inzet en motivatie voor de klas. Nu dat sinds september weer helemaal live kan, groeide bij ons het plan om een aantal leerkrachten uit onze partnerscholen te verrassen met een bezoekje”, legt Wouter Van Hoorne, opleidingsmanager van de lerarenopleidingen van Howest, uit. “Op die manier willen we onze waardering tonen voor het lerarenberoep en hen bedanken voor hun gedrevenheid bij het begeleiden van de studenten uit onze lerarenopleidingen tijdens hun stage.”

Evelien bezoekt Niels

Wij waren er bij toen Evelien Martens van de opleiding Communicatiemanagement bij Howest dinsdagvoormiddag Niels De Potter, leerkracht in de richting Communicatie en Media bij Guldensporencollege campus Kaai ‘in de snoepen gezet werd’ ter gelegenheid van Dag van de Leerkracht. Hij kreeg ook een bedankingskaartje. Niels geeft in Guldensporencollege zowel in de tweede als in de derde graad les.

“We staan in contact met leerkrachten uit de richtingen Communicatie en Media en Humane Wetenschappen van Guldensporencollege om samen te werken”, aldus Evelien.

“Er worden al samenwerkingen concreet”, aldus Niels. “De S-dag – dat is een oriëntatie- en inspiratiedag – van onze richting Communicatie en Media zal plaats vinden in de Penta. Dit vindt plaats op 8 februari. Evelien pikt in dat Howest haar faciliteiten dan ter beschikking stelt. “Dat valt in de lesvrije week van onze studenten.” Er zal ook gepoogd worden om workshops samen in te richten. “Wij kijken welke expertise we in huis hebben die Guldensporencollege kan gebruiken en ook omgekeerd is dat het geval. De leerkrachten van Guldensporencollege zijn voor ons ook een klankbord waar we terecht kunnen voor feedback wanneer we dingen willen organiseren.”

Nog plannen

Howest wil nog een netwerkevent organiseren in december. “Als we twijfelen aan de interesse of de haalbaarheid, checken we even af met onze doelgroep, en automatisch denken we dan aan de leerkrachten van het Guldensporencollege.”

Op 8 oktober pakt Howest ook uit met een afterworkdrink in de campus Brugge Station. “Hiermee willen we onze waardering tonen voor alle leerkrachten die het voorbije jaar ook in moeilijke omstandigheden met evenveel enthousiasme en nog meer veerkracht dan anders zijn blijven lesgeven!”, luidt het. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier