Hogeschool Howest start academiejaar met ruim 7.000 studenten

© iStock
Redactie KW

Voor 6.300 bachelorstudenten en 900 graduaatstudenten van de West-Vlaamse hogeschool Howest is dinsdagavond het academiejaar officieel op gang getrokken. Dat gebeurde met een academische zitting in de Kortrijkse Schouwburg.

Voor Hogeschool West-Vlaanderen, kortweg Howest, zit de vakantie erop. De hogeschool zag het aantal inschrijvingen met ongeveer 4 procent toenemen tot 6.300 bachelorstudenten en 900 graduaatstudenten, de voormalige HBO5-cursisten.

Voor Howest is het cijfer positief na enkele moeilijke jaren door een beperkte huisvesting. Zo liet de nieuwbouw op zich wachten, moest een campus vroegtijdig verlaten worden… Studenten kregen zelfs les in het cultuurhuis Budafabriek en in het stadhuis.

Paradepaardje is en blijft de unieke opleiding Digital Arts & Entertainment. “Howest heeft de reputatie een digitale, creatieve hogeschool te zijn en we merken dat studenten uit heel Vlaanderen zich inschrijven voor onze digitale opleidingen”, aldus Howest. Digital Arts & Entertainment blijft groeien. Bij de eerstejaars noteert Howest 25 procent extra inschrijvingen. Het zorgt ervoor dat er binnenkort meer dan 1.000 gamestudenten in Kortrijk zullen studeren. Die zitten in het gebouw The Level, maar een nieuw gebouw, The Next Level, dringt zich ook daar op.

Howest ziet ook veel interesse in meer klassieke opleidingen zoals Toerisme-en Recreatiemanagement en Communicatiemanagement.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.