Hobie Dujardin wordt nieuwe directeur van vrije basisschool Langemark

Hobie Dujardin (links) ging deze week op onze uitnodiging al eens zijn nieuwe school verkennen samen met huidig directeur Danny Jonckheere.© RB
Hobie Dujardin (links) ging deze week op onze uitnodiging al eens zijn nieuwe school verkennen samen met huidig directeur Danny Jonckheere.© RB
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Hobie Dujardin (28) wordt vanaf 1 mei de nieuwe directeur van de vrije basisschool in Langemark. De Westrozebekenaar volgt dan Danny Jonckheere (61) op die na een carrière van 40 jaar in de Langemarkse school, waarvan 25 jaar als directeur, met pensioen gaat.

Hobie Dujardin groeide op in Diksmuide, maar volgde de lagere school in Stella Maris in Nieuwpoort. Nadien volgden drie jaar in het Sint-Bernarduscollege van Nieuwpoort, een jaar in het Sint-Aloysiuscollege en twee jaar in het VTI in Diksmuide. Daarna volgde hij de lerarenopleiding in Brugge. “Meteen nadat ik afgestudeerd was, kon ik aan de slag in vrije basisschool De Ooievaar in Poelkapelle”, vertelt Hobie. “In dat eerste jaar was ik deeltijds leraar in het tweede leerjaar en deeltijds zorgleerkracht. Nadien kreeg ik de kans om zorgcoördinator te worden en de laatste jaren was ik er ook beleidsondersteuner. Om die functies goed te kunnen uitoefenen, heb ik de voorbije jaren ook nog enkele extra opleidingen gevolgd.”

Kansen gekregen

Tegenwoordig woont Hobie samen met zijn vriendin Ellen Aernoudt (27) en hun anderhalf jaar oude dochtertje Lilly in Westrozebeke. “Mijn vriendin is afkomstig van Gent en werkt als kleuterjuf in Sleihage en Hooglede. Daarom zochten we een woonplaats die relatief dicht bij ons werk lag.”

“De vele berichten die ik kreeg uit Poelkapelle doen enorm veel deugd”

Toen Hobie te horen kreeg dat er in de school in Langemark een plaats als directeur vrij kwam, had hij meteen interesse. “Omdat het voor mij een logische volgende stap is. Ook in die beleidsondersteuning merk ik dat ik sterk gegroeid ben de laatste jaren. Zonder Luc Vanbeselaere (directeur van vrije basisschool De Ooievaar, red.) zou ik niet staan waar ik nu sta. Ik heb in Poelkapelle kansen gekregen die ik in veel andere scholen misschien niet gekregen zou hebben en veel mogen doen wat ik elders niet had mogen doen. Als je die kansen niet krijgt, kan je je niet tonen en je ook niet ontwikkelen. Ik ben Luc en het hele team in Poelkapelle daar enorm dankbaar voor. Dat ik die volgende stap kan zetten in de scholengemeenschap waarin ik groot geworden ben, maakt het natuurlijk extra mooi.”

Veel berichtjes

Toen vrije basisschool De Ooievaar vorige week donderdag op sociale media bekend maakte dat ‘meester Hobie’ de school zou verlaten, regende het meteen reacties van ouders die het bijzonder jammer vinden. “Ik heb zelf ook heel veel berichtjes gekregen. Ik had dat eigenlijk niet verwacht, maar het was wel een leuke drukte. Ik denk dat ik donderdag tot 23 uur bezig geweest ben met het beantwoorden van berichten. Dat doet heel veel deugd en ik voel ook heel veel dankbaarheid. Iedereen lijkt het mij te gunnen. Maar voor mij zorgt het toch ook wel een beetje voor een dubbel gevoel. Ik ga daar veel kinderen achterlaten, maar ik ben er zeker van dat ze in goede handen zijn. En ik zie de uitdaging in Langemark ook helemaal zitten.”

Vrijdag 30 april is de laatste werkdag van directeur Danny Jonckheere, vanaf maandag 3 mei is Hobie het nieuwe schoolhoofd, maar na de paasvakantie zal hij al geleidelijk zijn nieuwe school leren kennen. “Tot de paasvakantie blijf ik nog fulltime in Poelkapelle aan de slag. Daarna zal ik mijn tijd wat verdelen tussen Poelkapelle en Langemark, zodat ik me hier ook al wat kan inwerken. Ik kan niet wachten tot het paasvakantie is.” (lacht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.