Het Open Groene uit Marke wint sportdorp op school

Redactie KW

Juf Isabel Van Lancker won met haar visjesklas van het eerste kleuter in Het Open Groene een sportdorp voor kinderen en grootouders

Tijdens de wedstrijd ‘Grootouders uit de Duizend’ van De Gezinsbond en uitgeverij Die Keure konden leerlingen van het kleuter- en lager onderwijs hun favoriete grootouder nomineren. Juf Isabel koos er met haar eerste kleutertjes voor om één iemand te nomineren die oma van de hele school is. “Dat is ‘meetje’ Anny”, vertelt ze. “Zij is de oma van de hele school.”

Eén klas per provincie won een sportdorp voor kinderen en hun grootouders voor de hele school. Op 19 mei worden vijf ruimtes in de school ingericht waar grootouders samen met hun kleinkinderen kunnen sporten.

‘Meetje’ van de school

Anny Verbrugghe (74) is een geboren Markenaar en woont al 44 jaar op een boogscheut van Het Open Groene. Ze is al lang vertrouwd met de school. “Mijn jongste zoon ging er nog naartoe. Hij is nu 45 jaar. Toen mijn drie oudere kinderen naar de basisschool gingen, was Het Open Groene er nog niet.” Al vijftien jaar gaat Anny elke week mee zwemmen met een klasje. “Ik begon hiermee toen mijn man overleden was. Ik was toen al vijf jaar met pensioen bij Ter Vrije Aard in Bissegem. Ik help om de kleertjes aan- en uit te trekken. Na de paasvakantie zal ik twee keer per week meegaan.”

(EDB)

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.