Het lokaal bestuur van Ichtegem investeert in GBS ’t Mozaïek

Het Schepencollege, met uitzondering van Magali Segers (verontschuldigd) en directrice Belinda Mylle stellen de plannen voor ’t Mozaïek voor.© Gino Coghe
Het Schepencollege, met uitzondering van Magali Segers (verontschuldigd) en directrice Belinda Mylle stellen de plannen voor ’t Mozaïek voor.© Gino Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

De Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in de Westkerkestraat in Eernegem ondergaat in 2022 niet alleen een grondige renovatie, er komt ook een stuk nieuwbouw bij. De gemeenteraad keurde op donderdag 1 juli het ontwerpdossier voor deze werken goed.

“Als lokaal bestuur investeren we fors in het gemeentelijk onderwijs”, vertelt schepen van Onderwijs Celesta Muylle.

“’t Mozaïek telt op vandaag zo’n 300 leerlingen en 40 personeelsleden en barst uit zijn voegen. Getuigen hiervan zijn de verschillende klascontainers die de afgelopen jaren in gebruik genomen werden en het pand aan de overkant van de straat dat gehuurd wordt als bijkomend klaslokaal.”

Renovatie- en uitbreidingswerken

“In 2022 gaan we dan ook van start met grondige renovatie- en uitbreidingswerken. Het wordt een gecombineerd dossier. Er komt een nieuwbouwgedeelte met onder andere nieuwe leslokalen, nieuwe sanitaire gedeeltes en een kleuterspeelzaal. Daarnaast krijgen ook alle andere leslokalen een opfrisbeurt.”

Voor de speelplaatsen gaan we voor ontharding en vergroening

“Op die manier willen we voor de kinderen van ’t Mozaïek een aangename speel- en leeromgeving creëren, waarbij de infrastructurele en pedagogische mogelijkheden aangepast worden aan de huidige werkvormen binnen het onderwijs. Voor de speelplaatsen gaan we voor ontharding en vergroening”, geeft de schepen van onderwijs nog mee.

Gesubsidieerd door AGION

“Op donderdag 1 juli keurde de gemeenteraad het ontwerpdossier voor deze werken goed”, voegt schepen van Openbare Werken en Financiën Lieven Cobbaert eraan toe. “Het renovatie- en uitbreidingsproject zal starten in 2022 en gefaseerd worden uitgevoerd in 2022 en 2023.”

We pakken de school met deze werken integraal aan

“Er is een budget van 4,5 miljoen euro voorzien, waarvan 3,6 miljoen euro gesubsidieerd wordt door Het Vlaams agentschap voor infrastructuur in het onderwijs (AGION). We pakken de school met deze werken integraal aan, want zowel klaslokalen, sanitaire gedeeltes, daken, fietsenberging en speelplaatsen worden meegenomen in het project.”

“Het nieuwbouwgedeelte zal trouwens voldoen aan de laatste energienormen. Er worden ook energetische maatregelen genomen op vlak van vloer- en dakisolatie”.

Klaar voor komende jaren

“We zijn als school bijzonder blij dat we onze leerlingen binnenkort in een volledig nieuwe school kunnen onderbrengen”, zegt directrice Belinda Mylle. “In onze school focussen we op vandaag al op kwalitatief onderwijs, de nodige ondersteuning voor al onze leerlingen, we investeerden in ICT-infrastructuur zoals smartborden en tablets en met deze transformatie is onze school helemaal klaar voor de komende jaren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.