https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Heidi Gyssels is nieuwe directeur Heideschool in Klemskerke: “Kinderen nog gelukkiger maken”

Heidi Gyssels: “Ik was onder de indruk van alle ruimte in dit dorpsschooltje.” (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De Heideschool start op 1 september met een nieuwe directeur en één van de grote uitdagingen wordt volgens Heidi Gyssels het schoolleven weer in zijn oude plooi te laten vallen. “De kinderen hebben de voorbije twee schooljaren zoveel moeten missen.”

Heidi Gyssels is in de Heideschool geen onbekende: ze is er al sinds 97. “Ik stond eerst als uitzendkracht in school De Zeeboon, die tot dezelfde kloosterorde behoorde als het gemeenteschooltje in mijn geboortedorp Ruddervoorde. Ik had daar gesolliciteerd, maar er was op dat moment geen plaats en zo belandde ik dus in De Haan”, vertelt ze. In de Heideschool stond ze eerst halftijds in de klas van Frank Vansieleghem, die haar voorging als directeur. “In die beginjaren heb ik veel geswitcht, maar ik heb het langst in het vijfde leerjaar gestaan. Tot vorig jaar was ik daar klastitularis. Wat me van mijn aankomst in dit schooltje vooral is bijgebleven, is dat ik me hier meteen goed thuisvoelde. Ik was ook onder de indruk van al die ruimte in dit kleine dorpsschooltje. Een troef die we nog altijd ten volle benutten.”

Een van de grote uitdagingen na corona, wordt volgens Heidi het schoolleven weer in zijn oude plooi te laten vallen. “De kinderen hebben de voorbije twee schooljaren zoveel moeten missen. Halloween, Sinterklaas, het schoolfeest: we willen het allemaal zo snel mogelijk weer nieuw leven inblazen. Ook onze oudervereniging.” Het jaarthema – ‘geluksvogels’ – kan dus maar zo toepasselijk zijn. “Het uitgangspunt is hoe we de kinderen hier op school nog gelukkiger kunnen maken”, aldus Heidi.

Sportief

Wat ze van de stijl van haar voorganger meeneemt? “Ik stond achter Franks manier van leiding geven – niet van bovenaf maar samen met zijn team – en wil dit zeker blijven aanhouden. En verder is het ook Franks verdienste dat onze school zo sportief is. Dat gaan we zo houden”, klinkt het.

“Kinderen hebben de voorbije twee schooljaren zoveel moeten missen”

Gisteren, dinsdag, was het klusjesdag in de school. “De speeltuin werd onkruidvrij gemaakt, hier en daar een vers likje verf… De school moest er piekfijn uitzien voor het ‘ijsbrekersmoment’ op donderdag”, zegt Heidi. Het nieuwe schooljaar wordt ingezet met 136 leerlingen, een lichte stijging. “Met maximaal 17 kinderen per klas, blijft het heel goed werkbaar. We zitten ook niet met een wachtlijst, het voortbestaan van ons schooltje lijkt dus nog minstens voor een tijdje verzekerd”, besluit Heidi.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.