Hannelore Demeulemeester nieuwe directeur VBS Sint-Jan

Hannelore Demeulemeester kreeg de sleutels van de basisschool van Sint-Jan van haar voorganger Steven Kindt.©Kim De Vos;Wingene foto KDV
Hannelore Demeulemeester kreeg de sleutels van de basisschool van Sint-Jan van haar voorganger Steven Kindt.©Kim De Vos;Wingene foto KDV
Redactie KW

Vanaf 1 juni neemt Hannelore Demeulemeester (29) de fakkel over als pedagogisch directeur en zorgcoördinator van de Vrije Basisschool van Sint-Jan (Wingene). Hannelore is nu al begonnen aan haar inloopperiode om de school en het dorp te leren kennen.

Hannelore Demeulemeester (29) groeide op in Kuurne en woont er nu nog altijd, maar Wingene is geen onbekende omgeving voor de enthousiaste leerkracht lager onderwijs. “Ik heb veel Wingense vrienden en het is ook via deze weg dat ik per toeval de vacature voor pedagogisch directeur/zorgcoördinator voor de Vrije Basisschool van Sint-Jan onder ogen kreeg”, gaat Hannelore enthousiast van start. Dit in het bijzijn van haar ‘voorganger’ Steven Kindt en algemeen directeur van de wijkscholen Michiel De Jaeger, die Hannelore aan het einde van de paasvakantie met plezier al wat wegwijs maakten in de school.

Lichterveldenaar Steven Kindt (32) trekt naar de Centrumschool in Wingene om er fulltime als pedagogisch directeur aan de slag te gaan in plaats van Riet Lambrecht, die per 1 juni met pensioen gaat. De vrijgekomen vacature op Sint-Jan trok heel wat kandidaten aan. “Vooral het feit dat het een combinatie is van pedagogisch directeur en zorgcoördinator deed me instant verliefd worden op de job. Directeur zijn, maar toch nog met beide benen in het werkveld staan, leek me op het lijf geschreven”, weet Hannelore, die beklemtoont dat de aanpak van scholengemeenschap Driespan nog relatief uniek is in het basisonderwijs.

De verschillende directietaken worden hier immers in verschillende functies verdeeld, waardoor elke directeur voor een groot stuk kan focussen op de taken waar ze het best in zijn.

In de genen

Na drie pittige sollicitatierondes duidden scholengemeenschap Driespan en het schoolbestuur van Sint-Jan Hannelore aan als opvolger van Steven over te nemen. Met het diploma leerkracht lager onderwijs op zak en ondertussen negen jaar ervaring als leerkracht in de eerste graad van Prizma Heilige Familie basisschool Bosmolens in Izegem, heeft het onderwijs niet veel geheimen meer voor Hannelore. Ondertussen werkte Hannelore ook als zorgleerkracht en beleidsondersteuner. “Ik wist van kleins af aan al dat ik leerkracht zou worden, ik speelde al graag juf als kind. Ook mijn mama is leerkracht, het zit dus wel in de genen”, getuigt Hannelore die zich vol enthousiasme sinds 19 april aan het inwerken is.

“Wingene is me niet onbekend door mijn vrienden, maar het zal toch wat tijd vragen om het team van leerkrachten, de leerlingen en ook de gemeenschap van Sint-Jan te leren kennen. Daarom zal ik qua aanpak als directeur in eerste instantie de weg van Steven verder zetten, met mijn persoonlijk interesse voor de zorg. Al kijk ik er ook al naar uit om werk te maken van de verdere aanleg van de speelplaats en ik wil ook heel graag een ondersteunende rol op mij nemen in het oudercomité van de school.”

Er staat Hannelore dus een mooie maar pittige uitdaging te wachten. “Maar eerst wil ik nog afscheid nemen van mijn Izegemse leerlingen en collega’s om dat hoofdstuk te kunnen afsluiten” besluit Hannelore. (KDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.