Gusco-leerlingen presteren sterk in Olympiades

Verschillende leerlingen van Guldensporencollege Kaai vielen onlangs in de prijzen met vakwedstrijden.

Achteraan zitten Zoë Callens en Lukas Vandeputte, vooraan zitten Leonie De Vrieze en Nhan Nguyen Trong. Tim Robensyn en Fran Delobelle ontbreken op de foto. © EDB

Zoë Callens (18) uit Zwevegem volgt het zesde jaar Humane Wetenschappen en was drie maanden op uitwisseling in het Waalse Aywaille, waar ze ook school liep. Ze won er als Nederlandstalige prijzen in een Franstalig welsprekendheidstornooi. Ze kreeg de derde prijs over het tornooi, won er de eerste prijs van de jongerenjury en won ook de prijs voor burgerzin, omwille van haar tekst over de gemeenschappen in België.

Biologie Olympiade

De Kortrijkse Leonie De Vrieze (17) uit het vijfde jaar Latijn-Wiskunde haalde een finaleplaats in de Vlaamse Biologie Olympiade na twee voorrondes en een stage met praktische proeven over de cursus die ze instudeerde.

Nhan Nguyen Trong (16) uit het vijfde jaar Talen-Wiskunde woont in Bavikhove. Hij werd tweede laureaat in een Duitse taalwedstrijd van KU Leuven. De eerste ronde bestond uit luister- en leesoefeningen, grammatica en spelling en in de tweede ronde moest hij een opiniestuk maken in het Duits.

Gullegemnaar Lukas Vandeputte (17) uit het zesde jaar Wetenschappen-Wiskunde werd finalist in zowel de Wiskunde-, de Fysica en de Informatica-olympiades. In de Biologie Olympiade haalde hij de tweede ronde.

Tenslotte haalde Tim Robensyn uit Harelbeke de gouden medaille in de taalwedstrijd Frans van de KU Leuven en won de Kortrijkse Fran Delobelle de Zonta Award 2018. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.