Gullegemse scholen week op slot wegens coronabesmettingen

© SL
Redactie KW

In de loop van de week bleken steeds meer kinderen van school de Gulleboom besmet met het Coronavirus. Na overleg besloten de gemeente en de school om de verschillende afdelingen gedurende een week te sluiten en alle kinderen te laten testen.

Het waren de dokters en de schooldirectie zelf die een opvallende stijging van het aantal COVID gevallen merkten bij kinderen van school de Gulleboom in Gullegem. Zowel kleuters als leerlingen uit het lager onderwijs. Zowel op de campus Dorplsplein als in de campus Poststraat.

Testbus

“Deze morgen hadden we dan ook overleg met de school”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve. “We zijn zeker van een tiental besmettingen, sommige in eenzelfde klas. We kwamen dan ook snel tot de conclusie om alle afdelingen gedurende een week te sluiten, vanaf maandag 18 oktober. In samenwerking met het CLB komt maandag een testbus van AZ Delta die bij alle 600 tot 700 kinderen een PCR test zal uitvoeren.”

“Dat zal wellicht in de sporthal van Gullegem plaatsvinden. Dinsdag krijgen we daarvan het resultaat, woensdag was er sowieso een pedagogische studiedag gepland. Dat geeft ons de tijd om afhankelijk van de resultaten verdere maatregelen te nemen.”

De uiterste heropstartdatum van de school is voorlopig voorzien op dinsdag 26 oktober.

De school sluiten betekent meteen een radicale maatregel, de burgemeester benadrukt dat die werd genomen omwille van de onrustbarende stijging van het aantal besmettingen. Niet omdat er leerkrachten besmet zijn. “De kinderen zijn niet gevaccineerd, het is blijkbaar een fenomeen dat ook elders opduikt in schoolse omgevingen. Ikzelf heb geen weet van kinderen die in het ziekenhuis zouden opgenomen zijn”, besluit burgemeester Seynhaeve.

(SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier