Grootouderfeest Sint-Jansschool Menen is een schot in de roos

De Sint-jansschool in de Sabbestraat in Menen zet jaarlijks de opa’s en oma’s in de bloemetjes tijdens het grootouderfeest.

© MC

“Oma’s en opa’s, pepe’s en meme’s, mamie’s en papie’s en grootouders spelen een belangrijke rol in de opvoeding van kinderen. Zowel thuis als op school zijn grootouders een tandwiel in een goed geoliede machine en wordt hun rol vaak overzien”, benadrukte de directrice van de school Ann Expeel.

“Het is een gedachtegoed dat ook leeft in de scholen van onze gemeente. Scholen die vaak de grootouders zien verschijnen aan de schoolpoort, de kinderen ophalen, inspringen als chauffeur of hun steentje bijdragen bij het organiseren van een tombola of schoolfeest.”

“Heel veel opa’s en oma’s staan steeds paraat om bij te springen wanneer het nodig is” aldus Ann Expeel. “Het is dan ook niet meer dan normaal dat we ze éénmaal per jaar in de watten leggen. De kinderen verwelkomen hen in de klas, hebben gedichtjes of knutselwerkjes gemaakt en tonen hen hoe hun dagelijkse leven op school verloopt. Als school kunnen we erg vaak op de grootouders rekenen, dit is dan ook onze manier om ze te bedanken voor de grenzeloze inzet”.

(MC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.