Groepsfeesten Scouts Parsifal in Rumbeke

De Rumbeekse Scouts verwelkomen dit weekend alle scouts-, familieleden en sympathisanten op de start van hun spetterend werkingsjaar met een coronaproof-versie van hun groepsfeesten. © foto Jos
Redactie KW

De Rumbeekse Scouts verwelkomen dit weekend alle scouts-, familieleden en sympathisanten op de start van hun spetterend werkingsjaar met een coronaproof-versie van hun groepsfeesten.

Hun terreinen in de Koestraat werden omgetoverd tot een openluchtbar en doorheen het weekend wordt de show ‘Foute Party’ op een groot scherm gestreamd waarin leden en leiding het beste van zichzelf geven. “We passen eigenlijk alle maatregelen toe die ook in de horeca gelden”, zegt Florent Algoet, die deel uitmaakt van het nieuwe hoofdleiderstrio. “De mensen worden geregistreerd als ze binnenkomen. Bestellingen worden aan tafel opgenomen via een QR-code en de tafeltjes staan heel ruim verspreid. Om drukte aan de toiletten te vermijden hebben we twee piscineblokken gehuurd.”

Ook hun jaarlijkse show heeft deze bloeiende vereniging die ruim 350 leden telt, iets anders aangepakt. “Normaal staat er een groot podium waarop elke tak hun dansje komt doen. Die optredens zijn vorige week al opgenomen. De originele voorstelling van de verschillende takken is trouwens ook op die manier gebeurd. We hebben een soort theaterzaal opgebouwd met een reuzenscherm waar de aanwezigen, zowel op zaterdag als zondag, telkens om 14, 16 en 18 uur hun kinderen bezig kunnen zien. De stoelen staan per bubbel opgesteld en we laten telkens ongeveer 150 personen binnen. Na elke voorstelling komt een team de stoelen desinfecteren. De tafeltjes van de mensen die vertrekken, worden ook iedere keer door een groepje leiding ontsmet.

Dit vergde op organisatorisch vlak natuurlijk een flinke inspanning en ook financieel kost dit voor ons iets extra’s. Het belangrijkste blijft voor ons dat we de ouders laten zien dat we bereid zijn om de veiligheid te waarborgen, zodat het komende uitzonderlijke werkjaar met een gerust gevoel kan opgestart worden. Het voorstellen van de nieuwe leiding, het jaarthema en de activiteiten maken zoals altijd deel uit van deze groepsfeesten. Ons uiteindelijke doel was, er ondanks de maatregelen toch een gezellig en feestelijk weekend van maken.” De zon is alvast helemaal op de afspraak.

(KK/ foto JB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.