Gregory Rassalle wordt nieuwe directeur van SB Zuid

Directeur Charly Nowé, Gregory Rassalle en schepen van Onderwijs Francis Pattyn.© LOO
Directeur Charly Nowé, Gregory Rassalle en schepen van Onderwijs Francis Pattyn.© LOO
Redactie KW

Gregory Rassalle wordt op 1 september de nieuwe directeur van de Stedelijke Basisschool Zuid in Stasegem. Hij volgt er huidig directeur Charly Nowé op. “Ik ben zeer fier om in zijn voetsporen te mogen treden”, zegt Gregory.

Gregory Rassalle (41) is afkomstig van Kuurne waar hij lager onderwijs volgde aan de Centrumschool. Hij genoot het secundair aan het vroegere Sint-Amandscollege Noord en studeerde in 2002 af aan de Normaalschool van Torhout. Gregory is getrouwd met Liesbeth Vanhoutte en is papa van Victor (13) en Remi (11). Hij is lid van het jeugdbestuur van KRC Harelbeke en houdt van lopen.

“Ik loop ongeveer drie keer per week. De Gavers hebben voor mij geen geheimen meer”, lacht hij. In september 2002 ging hij van start in de toenmalige Boudewijnschool van Kuurne en in 2013 startte hij in de Stedelijke Basisschool Zuid. In zijn loopbaan bij SB Zuid stond Gregory bijna steeds voor het vijfde leerjaar en een viertal jaar ook voor het zesde. In 2014 werd hij ook ICT-coördinator. Hoe hij zichzelf zou omschrijven als leraar? “Ik ben een leerkracht die durft vernieuwen, experimenteren en meer. In de loop der jaren ben ik meegegroeid met de technologische revolutie in het onderwijs: denk maar aan onder meer digitale borden en iPads.”

Tussen de kinderen

De voorbije jaren was Gregory op SB Zuid ook beleidsondersteuner. “Via deze functie kwam ik steeds meer in contact met het opstellen van beleidsplannen, het schoolwerkplan, het vormen van een visie op bepaalde plannen en vooruitzichten, het pedagogisch project. Dit sprak me aan en zo groeide ik verder. Directeur worden, is dus voor mij een logische volgende stap”, vertelt Gregory verder.

Hoop op 1 september gewoon schooljaar te kunnen starten

“Ik ben van plan om als directeur zeer nauw contact te blijven houden met alle kinderen: ik wil letterlijk tussen de kinderen staan. Onze school wil een warm nest bieden aan alle kinderen. De coronaperiode was voor alle leerkrachten lastig omdat wij de vele formele en informele contacten met ouders en kinderen echt wel missen. Ik hoop dat we op 1 september een ‘gewoon’ schooljaar kunnen starten met infomomenten, grootouders- en schoolfeest, quiz, oudercontacten in real life .”

BEN-school

SB Zuid in Stasegem startte op 2 september 2019 het nieuwe schooljaar in een hypermoderne BEN-school, een Bijna Energie Neutrale school. “Een school met alle mogelijke faciliteiten, maar ik ben bovenal zeer trots dat ik een gedreven team met enthousiaste leerkrachten zal mogen leiden. Voor mij staat TEAM gelijk aan Together Everyone Achieves More. Ik ben zeer fier om in de voetsporen van Charly Nowé te mogen treden. Hij heeft, samen met het stadsbestuur en het architectenbureau, een school opgetrokken met een visie op co-teachen. Geen loze woorden maar echt in de praktijk: leren van elkaar en elkaars kwaliteiten optimaal benutten.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier