GO! Atheneum Ieper organiseert Container Cup

We zien Yael Heughebaert als roeiende leerling en sportleerkrachten Renato Brion en Björn Vanisacker die als jury fungeerden. (Foto EG)
Redactie KW

De sportafdeling van het GO! Atheneum organiseerde het format Container Cup van VIER onder de naam Atheneumcup. De uitdagingen vonden plaats in de turnzaal van de school.

“Na een periode van afstandsonderwijs, waarbij de sportafdeling van het Atheneum Ieper de leerlingen aan het sporten hield met diverse challenges die steevast werden aangekondigd door topsporters als Brecht Dejaegere, Kim en Hanne Mestdagh en andere, zocht de vakgroep LO volop hoe ze de sportieve terugkeer van de LO-leerlingen op een speciale manier en volgens de geldende coronamaatregelen zou kunnen laten doorgaan”, legt Björn Vanisacker, verantwoordelijke sportafdeling uit. “De leerlingen werden uitgedaagd om de zes disciplines tot een goed einde te brengen. Ook wordt uiteraard een ranking opgesteld en de jury zorgde voor de commentaar.”

Boogschieten

Nadat de klasgroepen allemaal een uitdagende trailrun op en rond de Kemmelberg voor de kiezen kregen, organiseerden ze deze week een heuse GO! Atheneumcup. Deze uitdagende sportproeven zijn quasi een exacte weergave van de Container Cup, het bekende VIER-programma. Van de juryleden, over de sportproeven, naar de puntentelling, alles werd nagebootst in de turnzaal van de school. Lopen, roeien, fietsen, golfen, monkeybars, benchpress, alles kwam aan bod. Enkel het karabijnschieten werd vervangen door boogschieten.

“We zijn er van overtuigd dat de leerlingen deze competitie nog eens zullen aangrijpen om zich te meten met hun klasgenoten. Voor de winnaar is er alvast een mooie beker voorzien. Maar zoveel belangrijker dan het winnen van de cup is dat we eindelijk opnieuw samen kunnen sporten met onze sportleerlingen”, besluit sportleerkracht Björn Vanisacker, die samen met collega Renato Brion de organisatie van deze Atheneumcup op zich nam. (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten