Go! Atheneum De Panne geselecteerd voor innovatiewedstrijd

Leerlingen van 1B noteren ijverig de uitleg over de opdracht. Op de achtergrond legt Henk Rijckaert in het filmpje uit wat de opdracht inhoudt.© MVO
Leerlingen van 1B noteren ijverig de uitleg over de opdracht. Op de achtergrond legt Henk Rijckaert in het filmpje uit wat de opdracht inhoudt.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

GO! Atheneum Calmeyn in De Panne is 1 van 10 Vlaamse scholen die werden geselecteerd om deel te nemen aan de Accent Innovatiewedstrijd. Op 28 april mag de school haar project voorstellen aan een professionele jury.

Nog net voor de kerstvakantie kreeg Ine Lievens, directeur GO! Atheneum Calmeyn in De Panne, het goede nieuws: de leerlingen van 1B en 2B mogen deelnemen aan de Accent Innovatiewedstrijd. Samen met 9 andere scholen doorstonden ze de selectie om aan deze wedstrijd te mogen deelnemen.

Met deze wedstrijd zoekt Accent Jobs de ‘meest innovatieve school van Vlaanderen’. Dit schooljaar bundelde Accent daarom de krachten met Henk Rijckaert en FluxLab. In deze wedstrijd krijgt elke deelnemende school met een team van maximum 20 leerlingen een specifiek innovatievraagstuk van een groot Belgisch bedrijf voorgeschoteld.

Workshop Henk Rijckaert

Tijdens de wedstrijdvoorbereiding werkt het projectteam autonoom maar kan het beroep doen op technische ondersteuning van FluxLab. Henk Rijckaert komt een workshop geven op de school en Accent voorziet een presentatietraining. Op 28 april 2021 is er dan de grote dag: het voorstellen van de ideeën voor een professionele jury op de Accent Innovatiebeurs in Gent.

Het team van Calmeyn – de leerlingen van 1B en 2B met hun leraren – zal zich buigen over de vraag van de firma Artes: ‘Hoe wil je en denk je dat je woning eruit zal zien in de toekomst?’ De leerlingen kregen deze vraag via een filmpje met Henk Rijckaert. Dit filmpje is ook te zien op de facebookpagina van de school.

Meer info ook op https://innovatiecampus.be/ .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier