Gloednieuwe school geopend in Westende

© LC
Redactie KW

In aanwezigheid van burgemeester Jean-Marie Dedecker, schepen voor onderwijs Natacha Lejaeghere en directeur Patricia Hauweele werd op 1 september het nieuwe schoolgebouw van de gemeenteschool De Duinpieper in Westende in gebruik genomen.

De personaliteiten werden bijgestaan door kinderen van de school om het lintje door te knippen. De school telt 150 leerlingen en is gebouwd op de terreinen van de vroegere gemeenteschool. Afgelopen schooljaar moesten leerlingen en leerkrachten verhuizen naar De Calidris in afwachting van het nieuwe gebouw. Op het gelijkvloers zijn er vier lokalen voor de kleuters en peuters en de leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar volgen les op de bovenverdieping.

Er is ook een keuken en eetzaal en een ruime turnzaal. De Duinpieper biedt ook plaats aan de lokale verenigingen, er is een locatie voorzien voor de buitenschoolse kinderopvang en ook Trefpunt Westende vindt er een onderkomen Het kostenplaatje bedraagt bijna 5,3 miljoen euro kan gerekend worden op een fikse subsidie van zo’n 70%. (PBM)