Gemeenteschool pakt feestelijk uit met gloednieuwe naam: “Wonderwijs staat voor de kinderlijke verwondering en de passie voor onze job”

Vanaf 1 september 2022 gaat de Gemeentelijke Basisschool van Hooglede door het leven als Wonderwijs. © SB
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Vanaf 1 september 2022 gaat de Gemeentelijke Basisschool van Hooglede door het leven als Wonderwijs. Dat maakte het schoolteam bekend tijdens een feestelijke show met alle leerlingen.

“We zijn trots om een gemeentelijke basisschool te zijn, maar echt flitsend klinkt dat niet”, reageert directeur Annick Cornette. “Onze roepnaam ‘Geho’ klinkt aanstekelijk, toch zijn we al lange tijd op zoek naar een echte ‘eigen’ naam.”

Na lang brainstormen met leerlingen, ouders en zelfs het gemeentebestuur werd er een creatief lijstje opgemaakt, waarna het schoolteam de knoop doorhakte. Op vrijdag 24 juni gaven alle leerlingen het beste van zichzelf tijdens een toneeltje over de geschiedenis van de school vanaf de 17e eeuw. De ouders en grootouders genoten zichtbaar van de knappe acteerprestaties.

Nadien onthulde de directeur de nieuwe naam van de school: Wonderwijs. “De vier streepjes van de letter W zijn gelinkt aan de vier beentjes uit het logo van de gemeente. De rode kleur en het woord wonder verwijzen naar de kinderlijke verwondering en de passie voor onze job”, vertelt Cornette.

Speels karakter

Ook de rode kleur sluit mooi aan bij de nieuwe huisstijl van de gemeente. “Naast supergoed basisonderwijs willen we de kinderen ook wegwijs en levenswijs maken, op diverse vlakken. Verder wilden we natuurlijk het speelse karakter en de diversiteit benadrukken met het kleurenpalet en de eerste letter die wat uit de band springt.”

(LV/foto SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.