Gemeenteschool in Hooglede zingt eigen versie van Songfestival

De leerlingen van het eerste leerjaar staan te popelen om hun muzikale talenten te tonen. (foto JT)
De leerlingen van het eerste leerjaar staan te popelen om hun muzikale talenten te tonen. (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Omdat een opendeurdag voor het grote volk nog niet tot de mogelijkheden behoort, heeft de gemeentelijke basisschool van Hooglede een leuk alternatief bedacht.

Tijdens de week van het echte Eurovisiesongfestival organiseren ze namelijk een Geho-visionsongfestival. Elke klas brengt in een filmpje een verkorte versie van een bekend nummer dat ooit deelnam aan de muziekwedstrijd. Op die manier wordt de school voorgesteld aan externen en kunnen ook de ouders hun kroost nog eens op een muzikale en creatieve manier aan het werk zien.

“Vorig jaar hadden we een volledige opendeurdag in elkaar gestoken maar uiteindelijk viel die dan in het water door corona”, opent leerkrachte Kaat Lezy. “Dit jaar hielden we een brainstorm en al snel kwam de opmerking dat er nog eens een ouderwets optreden mocht inzitten. Zo belandden we bij het Songfestival. Het project werd alvast op veel enthousiasme onthaald bij onze leerlingen. De opnames vonden plaats in De Gulden Zonne. Er kwam ook een drone langs om beelden van onze school te schieten. Het resultaat is een filmpje van circa 45 minuten, het werd een mix van beelden van onze school om de werking duidelijk te maken, afgewisseld met ongeveer 16 liedjes.”

Wedstrijd

Het filmpje zelf zal 24 uur online staan. Op die manier hoopt de school om een groepsgevoel te creëren waarbij de ouders samen met hun kinderen naar de optredens kijken. “Beleving staat centraal”, vervolgt collega Margaux Lagae. “Alle leerlingen krijgen een goodiebag met wat attributen mee om dan thuis samen gezellig te kijken. Er is ook een kleine wedstrijd aan verbonden. Het is de bedoeling om een gezinsfoto te nemen, samen met de attributen. De leukste inzending krijgt dan een mooie prijs.” Het filmpje komt op vrijdag om 18.30 uur op www.geho.be en is 24 uur lang te bekijken. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier